Να επιτραπεί στις λαϊκές αγορές η πώληση λουλουδιών και ειδών ένδυσης ζητούν οι πωλητές

Να γίνει άμεσα η άρση των μέτρων για το βιομηχανικό και ανθοπαραγωγικό κομμάτι των λαϊκών αγορών ζητάει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Παντελής Μόσχος.

Σημειώνεται ότι προχθές η ομοσπονδία έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και προς την Επιστημονική Επιτροπή Καταπολέμησης του Κορονοϊού, με κοινοποίηση στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων “Αδωνι Γεωργιάδη.

Στη σημερινή ανάρτησή του ο κ. Μόσχος απευθύνεται στους καταναλωτές αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

«Αγαπητοί καταναλωτές,

στις Λαϊκές Αγορές της γειτονιάς σας που βρίσκονται κοντά σας 90 χρόνια, μπορεί να βρει κάποιος τα πιο ποιοτικά, τα πιο φρέσκα και με τις καλύτερες τιμές ελληνικά προϊόντα, κατευθείαν από το χωράφι του παραγωγού.

Φρέσκα Φρούτα, λαχανικά, αυγά, μέλι, ελιές, είδη αλιείας, όσπρια, ξηρούς καρπούς λουλούδια από τους ανθοπαραγωγούς που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται ανεπανόρθωτα, αλλά και είδη ένδυσης μπορεί να βρει κάποιος στους ανοικτούς χώρους που λειτουργούν οι Λαϊκές Αγορές που βάσει ερευνών η μεταδοτικότητα του ιού κυμαίνεται από 0% έως 5%.

Ανοικτοί χώροι που κρατούνται οι αποστάσεις και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) όμως η πώληση λουλουδιών και των ειδών ένδυσης απαγορεύεται, ενώ την ίδια στιγμή τα προϊόντα αυτά πωλούνται στα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους και η μετάδοση του ιού σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους είναι 86%.

Επομένως, κρίνεται απαραίτητη και επιβάλλεται να γίνει άμεσα η άρση των μέτρων για το βιομηχανικό και ανθοπαραγωγικό κομμάτι των Λαϊκών Αγορών αφού έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ταλανίζονται για μία ακόμη φορά».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: