"Να μπει ένα τέρμα στην έξαρση της παράλογης βίας"

«Να μπει ένα τέρμα στην έξαρση της παράλογης βίας»

"Να μπει ένα τέρμα στην έξαρση της παράλογης βίας"
Εκφράζει δε, την αγανάκτηση και τη λύπη του για το ότι αθώοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ομόθρησκοί μας υπήρξαν και πάλι τα αθώα θύματα του φανατισμού, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος υπογραμμίζει ότι η ρητορική της καταδίκης των φαινομένων, από μόνη της, δεν αποτελεί ούτε επαρκή ούτε αποτελεσματική αντιμετώπιση και σημειώνει πως η Πολιτεία, η Εκκλησία και οι κοινωνικές δυνάμεις της χώρας μας έχουν υποχρέωση να αναλάβουν συντονισμένη και πολυμέτωπη προσπάθεια, στην οποία μέτρα άμεσης πρόληψης και μέτρα πιο μακροπρόθεσμα, πρέπει να συνδυαστούν αποτελεσματικά.

Ταυτόχρονα, εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη βάρβαρη δολοφονία 21 χριστιανών από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στη Λιβύη.

Η διεθνής Κοινότητα, τονίζεται στην ανακοίνωση, οφείλει να θέσει ένα τέρμα στην έξαρση της παράλογης βίας που ασκείται εναντίον αθώων ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος, και να θωρακίσει αποτελεσματικά την ανώτερη αξία του πολιτισμού μας, την αξία της ζωής, απέναντι στις δυνάμεις του μίσους, του τρόμου και της αδιάκοπης αιματοχυσίας.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: