Μυτιλήνη: Εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη Τσίπρα

Η αστυνομία στη Μυτιλήνη προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων, μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο νησί στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη.

Ειδικότερα, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες. Οι συλληφθέντες, Έλληνες υπήκοοι, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Με ανακοίνωση του, το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε την απεργιακή κινητοποίηση, τη διαδήλωση και την πορεία στη Μυτιλήνη την Πέμπτη, «καταδικάζει απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, για τα επεισόδια, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν μέτρα τάξης έγιναν στόχοι επιθέσεων για αρκετές ώρες από τους διαδηλωτές.

Κατά την Ένωση, υπήρξαν καταγγελίες αστυνομικών που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή ότι δέχθηκαν εντολές να μείνουν για αρκετή ώρα αδρανείς στις επιθέσεις που εκδηλώνονταν εις βάρος τους με κίνδυνο τραυματισμού τους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: