Μυστήριο με τον θόρυβο έκρηξης που αναστάτωσε τα Χανιά

Ένας πολύ δυνατός θόρυβος έκρηξης που ακούστηκε περιμετρικά των Χανίων αναστάτωσε τους πολίτες. Αρχικά, η έκρηξη συνδέθηκε με φωτιά που ξέσπασε στην οδό Πατριάρχου Ιωαννικίου στην Νέα Χώρα, ωστόσο φαίνεται πως τελικά προήλθε από αλλού.

Οι γείτονες που ειδοποίησαν τις αρχές είπαν ότι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και βγήκαν καπνοί από το σπίτι, ακούστηκε έκρηξη.

Δεκάδες ήταν οι μαρτυρίες για την εκρηξη από ανθρώπους που βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από τη Νέα Χώρα και σε μια πολύ μεγάλη περιοχή ακτίνας που ξεκινά από Μάλεμε, Βουκολιές, Αλικιανό, Βαμβακόπουλο, Αγίους Αποστολους και φτάνει μέχρι το ενετικό λιμάνι Χανίων. Να σημειωθεί ότι από τον δυνατό κρότο έσπασε και τζαμαρία σε κατάστημα στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου.

Οι αρχές δεν έχουν βρει την αιτία ή κάποιο σημείο από το οποίο να προκλήθηκε έκρηξη, ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, την ώρα που ακούστηκε η έκρηξη υπήρξε κάποιο είδος καπνού ψηλά στον ουρανό. Έτσι πιθανολογείται ότι ο θόρυβος ενδέχεται να προκλήθηκε από κάποιο μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά, τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: