Μουζάλας: Επέκταση των κέντρων υποδοχής στα νησιά

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, παρουσίασε το σχέδιο αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού των προσφύγων στα νησιά ενόψει του χειμώνα.

«Υπάρχει ένα γεγονός, ότι εδώ στη συνέντευξη Τύπου βρίσκομαι ως υπουργός», είπε, κάνοντας ένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα περί παραίτησής του, ωστόσο χαρακτήρισε την πρόταση για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης «εξαιρετικά τιμητική», καθώς «είναι κάτι που έχει να κάνει με πράγματα, με τα οποία είναι συνδεδεμένη όλη μου η ζωή. Θα το παλέψω και θα δούμε τι θα γίνει».

Αναφορικά με το σχέδιο για τα νησιά, ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εμμένει στο σχέδιο του Σεπτεμβρίου του 2016 που προβλέπει τη διεύρυνση της χωρητικότητας των κέντρων υποδοχής με τη δημιουργία επιπρόσθετων χώρων μέσα ή δίπλα στα hot spots και την κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων.

«Το σχέδιο αυτό σήμερα αποκτά καινούρια επικαιρότητα με την αύξηση των ροών και η εξεύρεση νέων χώρων παραμένει επιτακτική ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, ο οποίος έκρινε τις συνθήκες φιλοξενίας στη Μυτιλήνη «πολύ κακές», στη Σάμο «κακές αλλά βελτιώνονται» και στη Χίο «όχι καλές, αλλά μπορούμε να τις κάνουμε καλύτερες».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: