Μουσακάς ορφανός


Υλικά
  •  4 πατάτες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες


  • 3 κολοκύθια
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γρ γραβιέρα
  • αλάτι πιπέρι
 Για τη σάλτσα
  •  4 ντομάτες πολύ ώριμες
  • 1 κ.γ πελτέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κεσεδάκι αλειφωτό τυρί
  • 200 γρ φέτα
  • 100 γρ γραβιέρα Κρήτης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες όλα τα λαχανικά μας. Τα τηγανίζουμε όλα εκτός από την Ντομάτα.Και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα λάδια.
Η Σάλτσα
Πολτοποιούμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι μαζί.Βάζω ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μου και πρώτα βάζω τον πελτέ, τον σβήνω με τον πολτό ντομάτας και κρεμμυδιού..προσθέτω λίγο λαδάκι την ζάχαρη αλάτι πιπέρι και ψήνω την σάλτσα μου.Προσοχή στο αλατάκι γιατί θα μπουν αλμυρά τυριά.
3 λεπτά πριν κατεβάσουμε προσθέτω όλα τα τυριά.Ανακατεύω να λιώσουν.
Το Στρώσιμο
 Πατάτες-κρεμμύδι-γραβιέρα
Μελιτζάνες-πιπεριά-γραβιέρα
Κολοκύθια-ντομάτα-γραβιέρα
Τελευταία στρώση πατάτα-γραβιέρα και από πάνω η σάλτσα
Λίγο γραβιέρα ακόμη από πάνω…
Σταύρωμα και στο φούρνο
Καλή Όρεξη!!!!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: