Μου έταζε γάμο και τώρα εξαφανίστηκε αλλά τον αγαπάω…

Πριν δύο χρόνια χώρισα λόγω κακής συμπεριφοράς του συζύγου. Στην πορεία βρήκα ένα πολύ καλό παιδί. Δοτικός αλλά εσωστρεφής. Ήμαστε μαζί 8 μήνες και έλεγε κάθε ημέρα ότι με αγαπάει και ετοιμαζόμαστε να παντρευτούμε αυτό το καλοκαίρι.

Εκείνος ως εμφάνιση δεν λέει πολλά και λένε ότι είμαι πολύ όμορφη για εκείνον. Αλλά εγώ κοίταξα τον χαρακτήρα και τίποτα άλλο. Μέσα στη σχέση έβγαζε ανασφάλειες πολλές. Ζήλευε τον πρώην σύζυγό επειδή ήταν εμφανίσιμος και πλούσιος. Μάλιστα διέγραψα τους φίλους του πρώην και τον πρώην από το Facebook.

Έκανε φασαρία και μετά χανόταν

Αλλά κάθε φορά κάτι του «καρφώνεται» στο μυαλό ως εμμονή. Ότι εγώ θέλω να γυρίσω, χωρίς βέβαια να το ενισχύω αυτό. Αν έκανα ανάρτηση στο Facebook, σήμαινε ότι θέλω να μπω στο… μάτι του. Έκανε φασαρία και μετά χανόταν για δύο ημέρες και την τρίτη με παρακαλούσε να του μιλήσω.

Αυτό το Πάσχα πήγαμε ένα ταξίδι. Εγώ ανέβασα μια φωτογραφία στο Facebook με την άδεια του φυσικά. Μόλις γυρίσαμε εγώ έφυγα για επαγγελματικό ταξίδι. Και εκεί ανέβασα κάτι στο Instagram. Μόλις την είδε, έψαξε τους φίλους και ανακάλυψε ότι ανάμεσα ήταν ένας φίλος του πρώην συζύγου που δυστυχώς δεν έσβησα. Αυτό ήταν.

Μου φώναξε και μετά με μπλόκαρε

Με πήρε τηλέφωνο, μου φώναξε και μετά με μπλόκαρε από παντού επειδή νόμισε ότι τη βάζω επίτηδες για να τη δει ο σύζυγος. Αν είναι δυνατόν. Όλο αυτό τον καιρό ένιωθα μειονεκτικά. Έκανα ό,τι ζητούσε γιατί ένιωθα ότι έχω τη «φανέλα» της χωρισμένης και ότι δεν θα βρω άλλον ποτέ.

Δεν έχει γράψει τίποτα από τότε. Δεν με αναζήτησε. Αυτός που μέχρι πριν μερικές ημέρες έλεγε ότι με λατρεύει και ότι το καλοκαίρι θα παντρευτούμε. Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου, τον αγαπάω. Δεν θέλω όμως να ξανακάνω εγώ το βήμα γιατί αυτή τη φορά νιώθω ότι δεν φταίω.

Όμως τον αγαπάω…

Απλά είναι ανασφαλής λόγω εμφάνισης και βλέπει παντού φαντάσματα. Δεν του έδωσα ποτέ δικαίωμα και κάθε ημέρα του έλεγα πόσο τον αγαπώ. Από την άλλη ξέρω ότι αυτός έχει όλη τη ζωή μπροστά του και μπορεί να βρει όποια θέλει. Είναι 41.

Για εμένα τα περιθώρια έχουν στενέψει και μάλιστα σε μια επαρχιακή πόλη. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Τον αγαπάω και δεν μου αρέσει να αλλάζω συντρόφους. Έχω μεγαλώσει αλλιώς. Πέφτω σε κατάθλιψη, το νιώθω. Δεν μπορώ να σταθώ ούτε απέναντι στον γιο μου που δίνει Πανελλήνιες.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Μέσα στο τόσο γεμάτο, με γεγονότα και συναισθήματα, μήνυμα σας, αναγνωρίζω την επίμονη και υπομονετική προσπάθεια σας να δημιουργήσετε μία γέφυρα επικοινωνίας με αυτόν τον άνθρωπο. Θέλετε να έχετε μία ασφαλή και γεμάτη αγάπη σχέση στη ζωή σας, επιτέλους, μετά από την ήδη υπάρχουσα ιστορία που έχετε με τον πατέρα των παιδιών σας.

Θέλατε να είναι ο κατάλληλος

Καταλαβαίνω ότι μέσα από τη γνωριμία σας με τον πρώην σύντροφο σας και την πορεία της σχέσης, αναγνωρίσατε ότι καλύπτει σε γενικές γραμμές τις προσωπικές σας ανάγκες. Βασιστήκατε στον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του προκειμένου να τον επιλέξετε και όχι σε εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Έχοντας την προσδοκία μέσα από την επιλογή σας να είναι ο κατάλληλος, τα σχόλια και ο συνεχής έλεγχος που ασκούσε πάνω σας, σας στέρησαν όλη αυτήν την αίσθηση και έφεραν στην επιφάνεια μία συνεχή προσπάθεια σας να του αποδεικνύετε ότι είστε «κοντά του», ότι είστε «μόνο δική του».

Ήταν χειριστικός εναντίον σας

Αρχικά, ο τρόπος που συμπεριφερόταν προς εσάς μοιάζει με μία μορφή χειραγώγησης προς το πρόσωπο σας. Πολύ γενικά μιλώντας, χωρίς να μιλάω για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τα άτομα που επιθυμούν να χειραγωγούν, να ασκούν έλεγχο και να μειώνουν τους άλλους, είναι τα άτομα που έχουν τα ίδια μειωμένη αυτοπεποίθηση και επιθυμούν μέσα από αυτό να νιώσουν καλύτερα.

Ως προς εσάς, θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι αναγνωρίζετε μέσα σας τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας, αλλά και το κομμάτι σας που νιώθει αυτή την εποχή να είναι τόσο θλιμμένο. Δική μου προτροπή είναι να φροντίσετε αυτήν την εποχή περισσότερο τον εαυτό σας μέσα από την συνάντηση με κάποια θεραπεύτρια-κάποιον θεραπευτή, που να σας στηρίξει σε αυτή την περίοδο για να έχετε περισσότερες πηγές ενέργειας και για τα παιδιά αλλά και για τη ζωή σας!

Παραμένω στη διάθεση σας.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
geokaltsidou5887@gmail.com
697-3502573

Πίεση στη σχέση: Όταν η σύντροφος θέλει γάμο και οικογένεια

Πως αντιδρούν τα ζώδια στην καταπίεση σε μια σχέση;

Γνωριμία μέσω Facebook: Είναι καταδικασμένη να αποτύχει;

Πώς φλερτάρουν τα ζώδια μέσα από το Facebook;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: