Μοσχαράκι κατσαρόλας με σάλτσα πορτοκάλι μέλι !!!

 

 

ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ❤️

Υλικά
1,5 κιλό κρέας μοσχαρίσιο νουά η σπάλα, περασμένο στο δίχτυ ή δεμένο με σπάγκο
1 ποτήρι του νερού κανονικό ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού κανονικό λευκό καλό κρασί
τον χυμό από 1 πορτοκάλι
2 με 3 κουταλιές σούπας μέλι
3 ποτήρια του νερού απ το ιδιο ποτήρι νερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι πιπέρι ρίγανη για το άλειμμα του κρέατος.!

.

Εκτέλεση.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο ,αφού έχετε ρίξει το αλατοπίπερο στο κρέας το θωρακίζεται από όλες τις μεριές καλά , να κάνει ωραίο χρώμα και κρούστα ομοιόμορφα, στην συνέχεια το σβήνετε με το κρασί.

 Όταν εξατμιστεί το κρασί με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα λίγο αλάτι επιπλέον στη σάλτσα τις κατσαρόλας και τα 3 ποτήρια νερό, βράζετε σε χύτρα για 50 λεπτά, αν έχετε κατσαρόλα απλά σιγοβράζεται το φαγητό και προσέχετε να μην τελειώσει η σάλτσα του,αν χρειαστεί συμπληρώνεται με νεράκι!! όταν το κρέας γίνει το βγάζουμε απ την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, είτε με ηλεκτρικό μαχαίρι είτε με κανονικό μυτερό και κοφτό μαχαίρι και το αραδιάζουμε μέσα σε πιατέλα φέτες,αποσύρουμε από την κατσαρόλα το σκόρδο τα μπαχαρια και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε στην κaυτή σάλτσα 3 κουταλιές σούπας μέλι,δοκιμάστε σύμφωνα με το τι σάλτσα έχετε στην κατσαρόλα σας μπορεί να χρειαστείτε και δυο κουταλιές μόνο μέλι.

Παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τον διαλύουμε με 1 καλά γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και δένουμε τη σάλτσα με αυτό, περιχύνουμε το κρέας με αυτή την υπέροχη σάλτσα που θα βγει και σερβίρουμε !!

Συνοδεύουμε με ρύζι ασπρόμαυρο η κανονικό!!
Καλή επιτυχία σε όλους το φτιάξουν!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: