Μόσχα: Συστάσεις για τηλεργασία και περιορισμό ηλικιωμένων στο σπίτι

Αντιμέτωπη με αναζωπύρωση της επιδημίας του κορονοϊού είναι η Μόσχα και οι αρχές κάλεσαν τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα να παραμένουν στα σπίτια τους, και τις επιχειρήσεις να προτιμούν την τηλεργασία.

«Οι Μοσχοβίτες που είναι άνω των 65 ετών και οι νεότεροι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα δεν θα πρέπει να βγαίνουν πλέον από τα σπίτια ή τους κήπους τους» έγραψε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν στην ιστοσελίδα του.

Επίσης ζήτησε από τις ομάδες αυτές των πολιτών να περιορίσουν τις επαφές με τους συγγενείς τους, ζητώντας παράλληλα από αυτούς να αναλάβουν να κάνουν τα ψώνια των πιο ευπαθών ατόμων.

Επιπλέον ο Σομπιάνιν ζήτησε από τις επιχειρήσεις, που μπορούν να το κάνουν, να εφαρμόσουν ξανά την τηλεργασία. «Σας παρακαλώ και σας συνιστώ να υιοθετήσετε την τηλεργασία για όσο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού σας γίνεται» τόνισε.

Από τα τέλη Μαρτίου ως τις αρχές Ιουνίου είχαν τεθεί σε ισχύ στη Μόσχα αυστηρά μέτρα καραντίνας, καθώς η πρωτεύουσα της Ρωσίας ήταν βασική εστία της covid-19 στη χώρα. Οι κάτοικοι της πόλης χρειάζονταν ειδική άδεια που να δικαιολογεί τις μετακινήσεις τους, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Έκτοτε οι αρχές εκτίμησαν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται. Η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους παρέμενε υποχρεωτική, όμως οι έλεγχοι ήταν πιο σπάνιοι και το μέτρο δεν γινόταν ευρέως σεβαστό.

O ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Ρωσία ανήλθε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 23 Ιουνίου καθώς οι αρχές ανέφεραν 7.212 κρούσματα σε όλη τη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 1.136.048.

Στην πρωτεύουσα Μόσχα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% στη διάρκεια της νύχτας φθάνοντας τα 1.560 από 1.050 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι 108 άνθρωποι κατέληξαν από covid-19 σε όλη τη χώρα με τους οποίους ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την νόσο ανήλθε σε 20.056.

Τα σύνορα της χώρας, που έχουν κλείσει από τα τέλη Μαρτίου, έχουν ανοίξει μόνο για λίγες χώρες.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: