Μοσκοβισί: Το τέλος της Οδύσσειας της ελληνικής κρίσης

Με την Οδύσσεια παρομοιάζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί τη δεκαετή κρίση της Ελλάδας, όσα και τα χρόνια που χρειάστηκε να γυρίσει στην πατρίδα του ο Οδυσσέας.

Με αφορμή το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ημερομηνία που χαρακτηρίζει «σημαδιακή» για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, αναφέρεται στα λάθη που έγιναν όλο αυτό το διάστημα και για τα «τέρατα» που γεννήθηκαν από την κρίση: ύφεση, ανεργία, νεοναζιστικό κόμμα, η απειλή του Grexit. Για να αποτραπεί το τελευταίο, το μεγαλύτερο «τέρας» όπως αναφέρει, «πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις».

Σήμερα, τονίζει ότι, τα ελλείμματα της χώρας έχουν μετατραπεί σε πλεονάσματα, σημειώνεται επαναφορά στις επενδύσεις, η ανεργία υποχωρεί και το χρέος της Ελλάδας βρίσκεται υπό έλεγχο. Στο Λουξεμβούργο γράφτηκε μια «νέα σελίδα» για τη ζώνη του ευρώ.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «το ταξίδι των Ελλήνων φίλων μου δεν τελειώνει με την ανοικοδόμηση της χώρας τους και τη διαγραφή του στίγματος της κρίσης. Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ θα είμαστε πλάι τους. Και αυτό γιατί η ευρωπαϊκή Οδύσσεια δεν σταματά εδώ».

oikonomia

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: