Μοσκοβισί: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2017

Στο 4,2% του ΑΕΠ έφτασε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2017, σύμφωνα με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά τη δημοσίευση των δημοσιονομικών στοιχείων από τη Εurostat.

«Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η Ελλάδα υπερέβη για ακόμη μια φορά τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2017, καθώς το πλεόνασμα του 0,8% του ΑΕΠ το 2017 — το δεύτερο συνεχόμενο έτος που η Ελλάδα σημείωσε πλεόνασμα — ήταν πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο κατά την τελευταία πρόβλεψη της Κομισιόν τον Νοέμβριο του 2017», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να θυμηθούμε ότι το 2009 το έλλειμμα της Ελλάδας υπερέβη το 15% του ΑΕΠ! Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της αποδίδουν τώρα», ανέφερε ακόμα ο κ. Μοσκοβισί.

Τόνισε μάλιστα ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα, υπολογιζόμενο με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, έφθασε το 4,2% του ΑΕΠ το 2017: περισσότερο από το διπλάσιο του στόχου του 1,75% του ΑΕΠ».

«Αυτά τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις της Ευρωομάδας που πρέπει να προετοιμάσουν μια θετική ολοκλήρωση για το πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι», κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

oikonomia

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: