Μοσκοβισί: Ιστορική μέρα για την Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, σημείωσε αναφερόμενος στο τέλος των προγραμμάτων βοήθειας στην Ελλάδα πως σήμερα είναι μια «ιστορική» ημέρα για τη χώρα η οποία σημαδεύτηκε από οκτώ χρόνια λιτότητας.

«Είναι μια μεγάλη έως και ιστορική μέρα για την Ελλάδα, η οποία επί σχεδόν δέκα χρόνια δεν είναι πια υπό κηδεμονία αλλά υπό το κράτος προγραμμάτων που είναι προγράμματα βοήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές (…) να καθορίσει τη δική της οικονομική πολιτική, ασφαλώς συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ακόμα.

«Η ελληνική κρίση ήταν ενός βάθους, μιας διάρκειας, μιας σκληρότητας απολύτως χωρίς προηγούμενο, ως εκ τούτου πρέπει να επιτηρούνται οι δεσμεύσεις της από λίγο πιο κοντά», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, ενώ παραδέχθηκε εκ νέου πως έγιναν «λάθη (…) στη διάρκεια αυτών των πολύ μακρών χρόνων», κάνοντας λόγο κυρίως για μηχανισμούς αλληλεγγύης «που δημιουργήθηκαν κάπως υπό την πίεση της κρίσης και δεν ήταν εκούσιοι μηχανισμοί».

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: