Μοσκοβισί: Η τρέχουσα αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα

Ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν, έστειλε μήνυμα ότι η τρέχουσα αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα, ενώ σημείωσε ότι στα πέντε χρόνια που ασχολείται με το ελληνικό ζήτημα διαπιστώνει πως «η ελληνική πλευρά είναι σήμερα περισσότερο ευαίσθητη παρά ποτέ στο ζήτημα της ανάπτυξης».

Ο ίδιος τόνισε πως στόχος είναι η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές έως το ερχόμενο καλοκαίρι, υπό ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης και με ρυθμίσεις στο ζήτημα του δημοσίου χρέους.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι μετά την θετική έκβαση που είχαν οι τεχνικές διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των Βρυξελλών με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Αθήνα και εν όψει της επόμενης συνάντησης έως το τέλος του μήνα, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξος για την ταχεία ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Παράλληλα, απέδωσε τις μετριασμένες, σε σχέση με τις προηγούμενες, προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ρυθμούς μεγέθυνσης στην καθυστέρηση του κλεισίματος της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: