Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να λάβει υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πρωτογενή πλεόνασματα

Μήνυμα προς την Ελλάδα να υπολογίσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι παροχές στα πρωτογενή πλεονάσματα έστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα, άρα οι ελληνικές αρχές έχουν την πλήρη ευθύνη να παρουσιάσουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά πρέπει να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα μέτρα στα πρωτογενή πλεονάσματα», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup σχετικά με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, «βρισκόμαστε σε φάση αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και το 2020, στο πλαίσιο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας, η οποία θα είναι έτοιμη εγκαίρως, όχι σήμερα».

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και ο διάλογος πρέπει να βασιστεί στον δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Θεωρούμε ότι περισσότερη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντικά για τον ελληνικό λαό, ύστερα από πολλά χρόνια που υπέφερε», υπογράμμισε ακόμα.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: