Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σημείωσε πως στην τελική ευθεία για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

«Βρισκόμαστε εκατό ημέρες πριν από το Eurogroup της 21 Ιουνίου, oπότε θα πρέπει να αποφασίσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και γι αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας πως, από την αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, το μήνυμα που δόθηκε ήταν πως «συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο». 

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που μένουν, δηλαδή στα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και στη στρατηγική ανάπτυξης, που καλείται να παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση έως το Πάσχα, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως θα είναι μία στρατηγική «φτιαγμένη από την Ελλάδα για την Ελλάδα» , επικυρωμένη από κοινού με τους εταίρους της.

Όσον αφορά στο θέμα της μετά μνημονίου εποπτείας, ξεκαθάρισε πως «αυτό δε θα έχει καμία σχέση με ένα τέταρτο πρόγραμμα», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «τα προγράμματα πρέπει να τελειώσουν για την Ελλάδα, ώστε να επιστρέψει στην ομαλότητα στην καρδιά της Ευρωζώνης».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: