Μόνο 40 πάμπλουτοι  θα αποκτήσουν την Bugatti Bolide που σου κόβει την ανάσα

Ήταν Οκτώβριος του 2020 όταν η Bugatti αποκάλυψε Bolide. Δηλαδλη αποκάλυψε μια βολίδα. Και αυτή η βολίδα ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο hypercar στον κόσμο!

Πριν από δύο μήνες – τον Αύγουστο 2021-  η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου, το οποίο θα κυκλοφορήσει μόνο 40 «κομμάτια». Οι τυχεροί που ήδη τα έχουν παραγγείλει είναι φυσικά πάμπλουτοι. Κάθε Bugatti Bolide κοστίζει 4,7 εκατομμύρια δολάρια. Χωρίς παζάρια και χωρίς έξτρα δωράκια. Κόβεις την επιταγή των 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων και περιμένεις τον οδηγό της νταλίκας να σου φέρει την Bolide στην έπαυλή σου.

Τι είναι όμως η Bugatti Bolide. Είναι ενα φουτουριστικό αυτοκίνητο πίστας, με αναλογία κιλών ανά ίππο 0,67 .Ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς κανένα τρόπαιο στην κατοχή του, η «βολίδα», θεωρούνταν χωρίς καμία αμφιβολία, ένα εξωτικό hypercar .Τώρα όμως, διαθέτει και επισήμως βραβείο, για την αναμφισβήτητη εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια του 36ου  Festival Automobile International, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, η  επιτροπή των κριτών που αποτελούταν από επαγγελματίες σχεδιαστές διεθνούς κύρους, χάρισαν τη νίκη στην Bugatti Bolide. Οι κανόνες στη συγκεκριμένη κατηγορία του διαγωνισμού, επιτρέπουν να λάβουν μέρος σπορ κατασκευές που κοστίζουν περισσότερο από 60.000 ευρώ.

Το καλύτερο πράγμα στην υπόθεση Bolide, είναι πως το αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το σχέδιο του πειραματικού πρωτότυπου μοντέλου και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Πιο πολύ βέβαια ευχαριστεί εκείνους που είναι έτοιμοι να ξοδέψουν ένα τόσο μεγάλο ποσό για την απόκτησή της Bolide. Και σωστά δεν θα πρέπει να διαφέρει απο το πρωτότυπο αφού αυτοί που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να την αγοράσουν δεν θα ήθελαν να παραλάβουν κάτι διαφορετικό, απο το αυτοκίνητο που κέρδισε το βραβείο.

Η Bugatti υπόσχεται πως ακόμα και με τις αλλαγές που σκέπτεται να πραγματοποιήσει στο μοντέλο παραγωγής Bolide, το αυτοκίνητο θα διατηρεί την εκπληκτική αναλογία κιλών ανά ίππο και φυσικά τις εξαιρετικές επιδόσεις. Έχετε κατά νου, πως κάτω από το καπό βρίσκεται κινητήρας W16 με ισχύ 1.850 ίππων, τη στιγμή που το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.240 κιλά, ενώ η τελική ταχύτητα είναι άνω των 500 χλμ./ώρα!

Μόνο 40 πάμπλουτοι  θα αποκτήσουν την Bugatti Bolide που σου κόβει την ανάσα gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: