Μοναχικό ταξίδι για τον Χάμιλτον στο Άμπου Ντάμπι

Με τον ήλιο να δύει στη Yas Marina, το Αμπού Ντάμπι υποδέχτηκε ομάδες και οδηγούς για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος του 2019, ο οποίος δεν είχε πολλή δράση, ούτε κάποιο απρόοπτο.

Στην εκκίνηση, Χάμιλτον και Φερστάπεν έφυγαν καλά, διατηρώντας τις θέσεις τους, όπως και οι οδηγοί της Ferrari. Ωστόσο, στη μεγάλη ευθεία της πίστας, ο Λεκλέρκ κατάφερε να περάσει τον Φερστάπεν, κάτι το οποίο προσπάθησε και ο Φέτελ χωρίς επιτυχία. Πιο πίσω, υπήρξε επαφή ανάμεσα σε Γκασλί και Πέρεθ, με τον Γάλλο να χάνει την εμπρός αεροτομή του και να αναγκάζεται να μπει στα pits.

Με το τέλος του δεύτερου γύρου κανονικά θα ενεργοποιούνταν η χρήση του DRS, όμως ένα τεχνικό πρόβλημα δεν επέτρεψε τη χρήση του συστήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην έχουν τη βοήθεια που εκείνο προσφέρει. Έτσι, από τη μία οι προσπεράσεις ήταν λιγότερες, από την άλλη είδαμε να χρησιμοποιείται περισσότερο το slipstreaming.

Με τους γύρους να περνάνε, η δράση στην πίστα ήταν λίγη, με τις αλλαγές ελαστικών να κρατάνε το ενδιαφέρον. Μάλιστα, η σειρά που μπήκαν οι οδηγοί στα pits, έφερε τον Χούλκενμπεργκ στην τέταρτη θέση, με τους Μπότας, Φέτελ και Άλμπον πίσω του. Βέβαια, οι δύο πρώτοι δεν είχαν κάνει ακόμα αλλαγή, όμως είναι αξιοσημείωτο ότι λόγω της δυσλειτουργίας του DRS, ακόμα και τα τρία πιο ισχυρά μονοθέσια, δεν μπορούσαν να προσπεράσουν μία Renault.

Ωστόσο, ο Φέτελ δε θέλησε να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και προσπάθησε να περάσει τον Μπότας. Στον 18ο γύρο τελικά το DRS δούλεψε, οπότε ο Μπότας πέρασε τον Χούλκενμπεργκ, ο οποίος στο τέλος του γύρου μπήκε στα pits.

Στον 24ο γύρο είχαμε ακόμα μία επαφή, ανάμεσα στους Τζιοβινάτσι και Κούμπιτσα, όταν ο Ιταλός προσπάθησε να προσπεράσει τον Πολωνό.

Με τον αγώνα να έχει περάσει το μέσον του και τον Φερστάπεν να γκρινιάζει στα team radios για πρόβλημα στον κινητήρα, τον είδαμε ταυτόχρονα να περνάει τον Λεκλέρκ.

Στους τελευταίους 15 γύρους κάποιοι συνδυασμοί δοκίμασαν να μπουν και πάλι για αλλαγή ελαστικών, θέλοντας να έχουν ταχύτερη και πιο φρέσκια γόμα, κάτι που αύξησε το ενδιαφέρον.

Φτάνοντας στους τελευταίους τρεις γύρους, ο Φέτελ πλησίασε και προσπέρασε τον Άλμπον, ενώ πιο μπροστά ο Μπότας προσπαθούσε να κλείσει τη διαφορά από τον Λεκλέρκ, ώστε να ανέβει στο βάθρο, σε έναν αγώνα που ο Φινλανδός ξεκίνησε από την τελευταία θέση.

Με το πέσιμο της καρό σημαίας ο Χάμιλτον πήρε την 84η νίκη της καριέρας του, με τον Φερστάπεν να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του βάθρου και τον Λεκλέρκ στην τρίτη. Εν τέλει ο Μπότας τερμάτισε τέταρτος, με τον Φέτελ στην πέμπτη θέση και τον Άλμπον στην έκτη. Πίσω από τους οδηγούς των τριών ισχυρών ομάδων, στην έβδομη θέση κατάφερε να τερματίσει ο Πέρεθ, μπροστά από το Νόρις, με τους Κβίατ και Σάινθ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Πηγή: motori.gr

Μοναχικό ταξίδι για τον Χάμιλτον στο Άμπου Ντάμπι gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: