Μολδαβία: Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Κισινάου

Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται ο δράστης της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου, όπως ανέφεραν χθες Σάββατο οι μολδαβικές αρχές, που γνωστοποίησαν ότι ο 43χρονος Τατζίκος καταζητείται στην πατρίδα του σε σχέση με υπόθεση απαγωγής τραπεζικού υπαλλήλου.

Ο 43χρονος έφθασε αεροπορικώς την Παρασκευή στο Κισινάου από την Κωνσταντινούπολη και όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος στη Μολδαβία, μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στις αναχωρήσεις προκειμένου να επιστρέψει στην Τουρκία. Αιφνιδιάζοντας έναν αστυνομικό, του άρπαξε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίζοντας έναν πολίτη.

Ο υπηρεσιακός γενικός εισαγγελέας Ίον Μουστεάτα ανακοίνωσε ότι ο δράστης εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, μετά τον τραυματισμό του κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της μολδαβικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δέχθηκε περίπου 10 σφαίρες και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Από την εισαγγελία του Τατζικιστάν έγινε γνωστό ότι ο δράστης της επίθεσης καταζητείται σε σχέση με υπόθεση απαγωγής τραπεζικού υπαλλήλου στην πρωτεύουσα Ντουσαμπέ, τον περασμένο μήνα.

Από την πλευρά του, ο Μουστεάτα ξεκαθάρισε ότι ο 43χρονος θα δικαστεί στη Μολδαβία, «εφόσον επιζήσει», συμπληρώνοντας ότι οι αρχές θεωρούν πως το επεισόδιο δεν σχετίζεται με «τρομοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: