“Μοντέλο Πόρου” σε Μύκονο και Χαλκιδική από την Παρασκευή

Όλα τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 22 Αυγούστου

Από την Παρασκευή 22 Αυγούστου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020 ενεργοποιούνται τα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως αναφέρεται, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Εξαίρεση αποτελούν μόνο όσοι μπορούν να αποδείξουν με τα κατάλληλα έγγραφα, ότι έχουν πρόβλημα υγείας (αναπνευστικά κλπ), καθώς και τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Ακόμη, η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ..

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων είναι τέσσερα άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι άτομα.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών και η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης συνεπάγονται την παρουσία κοινού.

Διαβάστε ακόμη:Κορωνοϊός: Νέα εστία μετάδοσης σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη – 22 κρούσματα

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: