Μιζούρι: Πλήθη καθολικών επισκέπτονται τη σορό καλόγριας που «αποσυντέθηκε ελάχιστα» μέσα σε 4 χρόνια

Εκατοντάδες πιστοί επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μια μικρή πόλη στο Μιζούρι των ΗΠΑ, θέλοντας να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τη σορό μιας καλόγριας, η οποία «έχει αποσυντεθεί ελάχιστα» από το 2019, τη χρονιά δηλαδή που ενταφιάστηκε.

Σύμφωνα με το Associated Press, η εκταφή της σορού της αδελφής Βιλελμίνας Λάνκαστερ έγινε τον περασμένο Απρίλιο, και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός της έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην καθολική κοινότητα, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η απουσία αποσύνθεσης αποτελεί «σημάδι αγιότητας», και άλλους να λένε ότι πρόκειται για… όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο που εξηγείται λογικά.

Η αδελφή Βιλελμίνα Λάνκαστερ υπήρξε ιδρύτρια του τάγματος των Βενεδικτίνων της Μαρίας, Βασίλισσας των Αποστόλων στο Γκάουερ του Μιζούρι. Η εκταφή της σορού της έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου αυτή να ενταφιαστεί εκ νέου σε διαφορετικό σημείο, μετά από την πρόσφατη ανέγερση ενός παρεκκλησιού.

Δεδομένου ότι η καλόγρια έφυγε από τη ζωή πριν από 4 χρόνια και ενταφιάστηκε σε ένα απλό ξύλινο φέρετρο, χωρίς η σορός της να υποβληθεί σε ταρίχευση, οι μοναχές περίμεναν να αντικρίσουν μόνο τα οστά της αγαπημένης τους Βιλελμίνας όταν ανοίχτηκε ο τάφος. Το θέαμα όμως που αντίκρισαν ήταν πολύ διαφορετικό, αφού η σορός της έδειχνε σχεδόν άθικτη και ακόμα και το ράσο της φαινόταν να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τάγματος, που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο, οι μοναχές δεν σκόπευαν αρχικά να δημοσιοποιήσουν το γεγονός, όμως κάποιο άτομο δημοσίευσε ένα ιδιωτικό email και ξαφνικά η είδηση άρχισε να ξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό.

Τις μέρες που ακολούθησαν, εκατοντάδες πιστοί από διάφορες περιοχές της χώρας έσπευσαν στη μικρή πόλη με τους 1.800 κατοίκους για να δουν και να αγγίξουν τη σορό της Λάνκαστερ. Εθελοντές και αστυνομικοί του τοπικού τμήματος «επιστρατεύτηκαν» για να διευκολυνθεί το πλήθος.

«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία, το κλίμα ήταν γαλήνιο και ευλαβικό» δήλωσε στο Associated Press o Σάμιουελ Τζάκσον, ένας καθολικός πατέρας από το Κάνσας που επισκέφθηκε τη σορό με τον γιο του την περασμένη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είδε εκατοντάδες πιστούς και πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα με πινακίδες άλλων πολιτειών. Οι επισκέπτες μπορούσαν να αγγίξουν τη σορό, συμπλήρωσε ο Ντόσον, εξηγώντας ότι οι καλόγριες ήθελαν να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο τη Βιλελμίνα που ήταν πάντα προσιτή και καταδεκτική με όσους την πλησίαζαν για να τη συμβουλευτούν.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η σορός της αδελφής Βιλελμίνας, αποφασίστηκε από τους αρμόδιους να τοποθετηθεί για το επόμενο διάστημα μέσα σε μια γυάλινη προθήκη στο εσωτερικό του ναού. Οι επισκέπτες θα μπορούν και πάλι να δουν τη σορό και να πάρουν χώμα από το τάφο της Βιλελμίνας, όμως δεν θα μπορούν να την αγγίξουν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: