Μητσοτάκης: Τραγικές εικόνες που πηγαίνουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Grecian Echoes» στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ — ΑΕΚ, στο γήπεδο της Τούμπας, κάνοντας λόγο για τραγικές εικόνες οι οποίες πηγαίνουν το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, ενώ υπογράμμισε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και τόνισε την ανάγκη ενότητας, ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, πρέπει να εξηγήσει «τι ακριβώς κάνει η Τουρκία, γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και γιατί πρέπει να αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας».

Ακόμη, σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων για την ταυτότητα της Μακεδονίας».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν θέλει να δώσει το δικαίωμα στους ομογενείς να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο της διαμονής τους.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: