Μητσοτάκης: Το θετικό αποτύπωμα της επίσκεψης Πομπέο φαίνεται στον εκνευρισμό της Τουρκίας

Μεγάλης εθνικής εμβέλειας η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ως μεγάλης εθνικής εμβέλειας.

«Νομίζω ότι το θετικό αποτύπωμα για την χώρα μας αποδεικνύεται και από τον εκνευρισμό που το ταξίδι προκάλεσε στην απέναντι πλευρά», σημείωσε ακόμα, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ ενισχύει και την εθνική μας γραμμή ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα ξεκινήσει αύριο. «Ελπίζω το μήνυμα προς την Άγκυρα να είναι απολύτως σαφές: Οι μονομερείς ενέργειες προκαλούν παρενέργειες».

«Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη, το είπα και χθες, ότι έχει φτάσει πια η ώρα της διπλωματίας και είναι πια στο χέρι των γειτόνων μας να αποδείξουν έμπρακτα εάν όντως ειλικρινά επιθυμούν την αποκλιμάκωση και τον διάλογο. Διαφορετικά η Ευρώπη έχει και άλλους τρόπους να προστατεύσει τα συμφέροντά της, αλλά και την ευρύτερη ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε, κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα σύρραξης

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: