Μητσοτάκης: Θέλω να μειώσω τους φόρους και να κάνω την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

Συνέντευξη στο περιοδικό Politico παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ανέπτυξε το όραμά του για το μέλλον της Ελλάδας.

«Θέλω να εξορθολογήσω τις δημόσιες δαπάνες. Θέλω να μειώσω τους φόρους. Θέλω να κάνω την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οραματίζεται μια «μικρότερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση».

Σε παρατήρηση του περιοδικού σχετικά με την πολιτική κληρονομιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Politico κάνει λόγο για ένα «αουτσάιντερ» που δεν είχε «ουσιαστικά καμία στήριξη από τους άλλους βουλευτές». «Η καριέρα μου δεν είναι η τυπική καριέρα ενός επαγγελματία πολιτικού. Σπούδασα στις ΗΠΑ και πέρασα 10 χρόνια εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα πριν μπω στην πολιτική. Την ίδια ώρα, θεωρούμαι μεταρρυθμιστής μέσα στο ίδιο μου το κόμμα. Οπότε αλλάζω το κόμμα μου και αυτό, μερικές φορές, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, προκαλεί τριβές», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης έριξε τα βέλη του στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι το κόστος της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα το 2015 μπορεί να μετρηθεί από τους Έλληνες μόνο σε χρήματα. «Αν κοιτάξετε τις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν το 2014, όταν και προέβλεπαν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,9% και 3,6% το 2015-2016. Είχαμε ύφεση και στις δύο. Πληρώσαμε πολύ βαρύ λογαριασμό επειδή πειραματιστήκαμε με τον κ. Τσίπρα. Υπάρχει ένα θέμα σοβαρότητας, επαγγελματισμού σε θέματα διακυβέρνησης και κυβέρνησης», τόνισε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: