Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου

Για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και την εφαρμογή νέου, βιώσιμου, ασφαλιστικού νόμου δεσμεύτηκε με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι θα ζητήσει μείωση των στόχων για το πλεόνασμα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην εθνική τραγωδία στο Μάτι κατηγορώντας την ότι επέδειξε απάνθρωπο κυνισμό.

«Η ακραία πόλωση είναι το τελευταίο σωσίβιο του Αλέξη Τσίπρα», τόνισε.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι μετεκλογικά θα επιδιώξει την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο.

«Στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία.

Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη. Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ενώ την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας. Γι’ αυτό και ζητώ από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Και επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία, ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική για την οποία με ρωτήσατε. Άλλωστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

politiki

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: