Μητσοτάκης: Θα επιβληθούν κυρώσεις για Συρία και Κύπρο στον Ερντογάν


«Έχω ήδη καταδικάσει με σκληρά λόγια την τουρκική εισβολή στη Συρία. Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός. Στη Σύνοδο Κορυφής η ΕΕ θα παρέμβει δυναμικά σε αυτό το ζήτημα. Όπως θεωρώ πως θα παρέμβει δυναμικά και στο θέμα της Κύπρου. Θα επιβληθούν κυρώσεις στον Ερντογάν και για τα δυο αυτά ζητήματα. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το εμπάργκο στο εμπόριο όπλων» τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή στην εκπομπή του Αντ1 «Ενώπιος Ενωπίω».

«Με βάση το Σύνταγμα ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ισχύ. Είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το τελικό αποτέλεσμα αλλά είναι και αυτός που δίνει τον τόνο και τον ρυθμό. Σκοπός μου είναι τα τιμήσω την εντολή των πολιτών. Ήδη έχουμε κάνει την πρώτη αξιολόγηση των υπουργών. Ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις. Θα γίνουν λάθη; Και βέβαια θα γίνουν. Θα τα αναγνωρίσουμε και θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν ζητήματα που θα ήθελα να τα έχουμε αντιμετωπίσει πιο γρήγορα» ανέφερε.

«Μπορούμε να είμαστε στο Κυριάκο- Αλέξη… χωρίς τα ‘’μου’’. Εύχομαι το επίπεδο της έντασης στον πολιτικό διάλογο να πέσει. Ήδη έχει πέσει. Υπάρχουν ζητήματα που χρειάζονται εθνικές λύσεις. Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις πολιτικές μας διαφορές. Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον κ. Τσίπρα το αν είναι και αποτελεσματικό αυτό μένει να το δούμε.  Εύχομαι να συνεννοηθούμε όλοι για τη ψήφο των απόδημων Ελλήνων.  Εκτιμώ πως θα βρούμε τους 200 βουλευτές για να περάσει αυτή η αλλαγή» τόνισε και πρόσθεσε: «Η κυβερνητική πλειοψηφία, βλέποντας τα στοιχεία που ήρθαν στη βουλή έκρινε πως μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο έπρεπε να συσταθεί προανακριτική επιλογή. Οι διαφορές μεταξύ πολιτικών αρχηγών λύνονται στην κάλπη».

Τέλος, χωρίς τον παραμικρό… δισταγμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου τι ομάδα είναι, αφού πρώτα χαμογέλασε ξεκαθάρισε πως είναι Ολυμπιακός!

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στην εκπομπή του Αντ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και πρόσθεσε: «ο αθλητισμός είναι μια απαραίτητη αποτοξίνωση για να μπορούμε να ανανεώνουμε δυνάμεις. Αγαπώ τον αθλητισμό και όλα τα σπορ γιατί κάθε ένα από αυτά σου δίνει κάτι διαφορετικό. Μας αφορά και σαν κυβέρνηση ο αθλητισμός. Σύντομα θα φέρουμε ένα τολμηρό νομοσχέδιο για την πάταξη της βίας.  Μας απασχολεί και το πώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα, και τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το VAR».

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: