Μητσοτάκης: Τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας είναι πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ

Για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι της Τρίτης, στο οποίο συζητήθηκε το ζήτημα του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του, μεταξύ άλλων, στην οικονομία.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «ο σκοπός μας πάντα, από την πρώτη στιγμή το είπαμε, ήταν να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού.

Και μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα του “Μένουμε σπίτι”».

«Είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα τα οποία ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών», ανέφερε ακόμα.

Υπογραμμίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «το e-gov είναι δικό μας, όλων μας», ενώ τόνισε πως «τα μέτρα που λαμβάνουμε για τη στήριξη της οικονομίας είναι πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, όπως φάνηκε από το χθεσινό Ecofin».

Ο πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες όλων για την προστασία της δημόσιας υγείας και σημείωσε ότι είναι κρίσιμο να κάνουμε ότι χρειάζεται για ταχεία «επανεκκίνηση της οικονομίας» αρχικά, αλλά και για να είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο Εθνικού Συστήματος Υγείας για να υποδεχθούμε ένα ενδεχόμενο «δεύτερο κύμα του κορωνοϊού».

 

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: