Μητσοτάκης: Στις εθνικές εκλογές, σε τρία χρόνια, θα ψηφίσετε πρώτοι στις κάλπες που θα στηθούν στην Αυστραλία

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του The Hellenic Initiative, Andrew N. Liveris, και τον πρόεδρο του The Hellenic Initiative της Αυστραλίας, Nicholas Pappas, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν την ομογένεια της Αυστραλίας με την πατρίδα και οι τρόποι ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας.

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου εκατοντάδες μέλη της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού:

«Καταφέραμε να επιλύσουμε ένα πρόβλημα που έμενε σε εκκρεμότητα, αυτό που πάντοτε μου ανέφεραν τα μέλη της ελληνικής διασποράς όποτε ταξίδευα στο εξωτερικό. Στο εξής, κυρίως η νεότερη γενιά, όσοι έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχω εγκρίνει τη σχετική πλατφόρμα, έχουμε τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές για να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν άψογα και θα είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα στηθούν κάλπες σε όλο το κόσμο, ειδικά εκεί όπου υπάρχουν πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, και μάλιστα με τη διαφορά της ώρας θα είστε οι πρώτοι που θα ψηφίσουν» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Στη Χάγη το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας και Αλβανίας

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: