Μητσοτάκης στη Βουλή: Συγχαρητήρια στο Λιμενικό για την Χάλκη

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο περιστατικό στη Χάλκη και το διπλό επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό, δίνοντας συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα για την μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης.

«Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιμένουν να μεταδίδουν fake news για δήθεν αδιαφορία της Ελλάδας στις ανθρώπινες ζωές».

Στον διπλωματικό μαραθώνιο των τελευταίων μηνών και στις συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις ΑΟΖ αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τουρκική πρόκληση στη Χάλκη

Σε εξέλιξη είναι από χθες το απόγευμα μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης, έχουν διασωθεί 96 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δύο αγνοούμενους. Στις έρευνες συμμετέχουν ναυαγοσωστικά, περιπολικά, παραπλέοντα σκάφη, δύο ελικόπτερα καθώς και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ήδη όμως τα ξημερώματα σήμερα σημειώθηκε νέα τουρκική πρόκληση τη Χάλκη με τουρκική ακταιωρό που με προβολείς, ακτίνες λέιζερ και δημιουργώντας θόρυβο, προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που μετείχε σε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και ο οποίος είχε τραυματιστεί. Στη συνέχεια μάλιστα η τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες για σκάφος σε δυσχερή θέση με δεκάδες επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα.

Στην περιοχή, έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: