Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Από την 1η Ιουλίου 2020 έρχεται μείωση ασφαλιστικών εισφορών

«Η χώρα χρειάζεται μία σύγχρονη, ασφαλή και ευέλικτη αγορά εργασίας, με κανόνες για τους εργοδότες, με αυστηρά πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία, αλλά και με συνθήκες που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», ανέφερε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Newsbeast.gr, αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Στόχος μας η προστασία των εργαζομένων, η στήριξη της πλήρους απασχόλησης, η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Δεν μπορείς να είσαι υπέρ της εργασίας και ταυτόχρονα να την υπερφορολογείς. Ειδικά σε μια οικονομία με εκτεταμένη αδήλωτη – υποδηλωμένη εργασία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου του 2020 κατά 5 μονάδες, έως και το 2023. «Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. «Προσέξτε όμως. Μόνο για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της υποδηλωμένης εργασίας και της κατάχρησης των ευέλικτων μορφών εργασίας. Θεσπίζουμε αμέσως προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η μόνιμη απασχόληση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσλήψεις στον τομέα της Υγείας

«Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνει τα δημόσια έσοδα. Και εκεί αποσκοπούν μέτρα όπως οι ψηφιακοί προσωπικοί φάκελοι! Η πλήρης αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε και  2.000 προσλήψεις νοσηλευτών και 2.000 νέων γενικών γιατρών πρωτοβάθμιας υγείας. «Οι πρώτοι 800 θα αναλάβουν αμέσως τα καθήκοντά τους».

 Μέτρα για την ασφάλεια του πολίτη

«Η προστασία του πολίτη αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του κράτους, είναι όμως και προϋπόθεση ανάπτυξης», ανέφερε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και εξήγγειλε «προσλήψεις 1.500 νέων αστυνομικών μέχρι το τέλος του έτους καθώς και ανασύσταση των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και ανανέωση του στόλου των περιπολικών της ΕΛΑΣ μέσα στο 2020».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: