Μητσοτάκης σε Τουσκ: Ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στη Μάλτα, συναντήθηκε με πολλούς ευρωπαίους ηγέτες στους οποίους υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και φιλοεπενδυτικό κλίμα.

Κατά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει αναλάβει έναν κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρίστο Στυλιανίδη, με τον οποίον συζήτησαν κυρίως για το Κυπριακό, ενώ τον συνεχάρη για το έργο του ως Επίτροπου στα κρίσιμα θέματα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων. Ζητήματα, που όπως είπε είναι, δυστυχώς, πολύ συχνά απαραίτητη η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, με τον οποίον συζήτησαν την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αστάθεια στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αυστρία.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: