Μητσοτάκης: Κανείς δε μου έδωσε τη ΝΔ στο πιάτο, δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ

Η ελπίδα μιας κοινωνίας περνάει περισσότερο από τότε μέσα από την αλήθεια, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Έλλη Στάη και τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ερωτηθείς για όσους τον ψέγουν για την καταγωγή του από μία μεγάλη πολιτική οικογένεια, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «όταν ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου είχα πει ότι θα ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη. Και όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για μένα είναι μία επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μία θέση πλεονεκτική. Δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο. Γνωρίζουν τι θέλω να κάνω. Είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου, εξαιρετικά περήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα μου δίδαξε, αλλά πιστεύω ότι πια είμαι ένας συνειδητοποιημένος πολιτικός, ώριμος, με πολύ διάθεση να προσφέρω. Οι πολίτες οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, θα συνυπολογίσουν προφανώς και το επώνυμό μου, αλλά δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην παρούσα συγκυρία».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε: «Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Είχα μία εύκολη πρώτη εκλογή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Μετά δεν μου χαρίστηκε κάτι όμως. Και όταν κατέβηκα να διεκδικήσω την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σας θυμίζω ότι δεν ήμουνα το φαβορί. Δεν μου προσέφερε κάποιος το Κόμμα στο πιάτο. Ήμουν το αουτσάιντερ και αγωνίστηκα πολύ σκληρά για να μπορέσω να κερδίσω τη Νέα Δημοκρατία, να κερδίσω την εμπιστοσύνη σχεδόν όλων των Νεοδημοκρατών και να διευρύνω την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφορικά με τη σιγουριά του ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, σχολίασε: «Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου. Δεν προεξοφλώ κανένα εκλογικό αποτέλεσμα και για αυτό και δεν κοιτάω τόσο πολύ τις δημοσκοπήσεις. Για μένα η κάθε δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες. Και αυτό το οποίο βλέπω, είναι ότι υπάρχει μία πραγματική επιθυμία για αλλαγή, με μία ολοένα και αυξανόμενη προσδοκία από μένα προσωπικά και από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό καταλαβαίνω, αυτό κρατώ από τη δικιά μου επαφή, από τις καλύτερες δημοσκοπήσεις που μπορώ να κάνω, που είναι οι βόλτες μου στις γειτονιές της Αθήνας και στην ελληνική Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσα κυρία Στάη να μην είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι την επόμενη μέρα μας περιμένει πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Η ανάληψη αυτής της ευθύνης είναι βαριά. Ίσως επειδή έρχομαι από μία πολιτική οικογένεια, δεν δίνω τόσο μεγάλη σημασία, ούτε στη δόξα, ούτε στα οφίτσια, ούτε στη χλιδή της εξουσίας. Τα έχω ζήσει από μικρός, τα έχω αποκωδικοποιήσει. Είμαι στην πολιτική, μπήκα στην πολιτική για να κάνω τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες. Μπήκα στην πολιτική γιατί μου αρέσει να λύνω περίπλοκα προβλήματα και παίρνω ικανοποίηση όταν βλέπω αποτέλεσμα σε αυτά τα οποία κάνω. Και για αυτό πιστεύω τελικά ότι θα με κρίνουν οι πολίτες. Και για αυτό πιστεύω τελικά ότι θα με αξιολογήσουν και εφόσον με εμπιστευθούν και με εκλέξουν επόμενο πρωθυπουργό».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: