Μητσοτάκης: Και αυτοδύναμος να είμαι, θα επιδιώξω ευρύτερες συγκλίσεις

Τη φιλοδοξία του για μία ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, η οποία θα σηματοδοτήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως προοπτική για κυβέρνηση έχει τελειώσει, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Έλλη Στάη και τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «θα είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα. Δεν έχω αυταπάτες για την πολιτική σημασία αυτών των ευρωεκλογών. Έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, λαμβάνοντας υπόψιν ότι έρχονται σχεδόν 4 χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρηση και λίγους μήνες πριν, ενδεχομένως και ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές».

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα που θα ήθελε στις εθνικές εκλογές, σημείωσε: «Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχω πει όμως και κάτι ακόμα. Και αυτοδύναμος να μπορώ να είμαι -προφανώς μεταξύ αυτοδυναμίας και μη αυτοδυναμίας δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος θα διάλεγε το δεύτερο- αλλά αυτό το οποίο έχω πει είναι ότι και αυτοδύναμος να είμαι θα ήθελα να μπορώ να διαμορφώσω ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις. Και όταν λέω πολιτικές συγκλίσεις, μην πάει αμέσως το μυαλό σας σε κάποια συγκυβέρνηση. Θέλω να πάω να διαμορφώσω στη Βουλή ευρύτερες συγκλίσεις για σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις, οι οποίες για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικές».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης. «Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους. Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, το λέω γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας. Και στο κάτω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Κόμμα το οποίο δοκιμάστηκε 4 χρόνια στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών Πρωθυπουργών και εκτιμώ ότι στην κάλπη θα υποστεί μια σφοδρή αποδοκιμασία», επεσήμανε.

Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν θέλει να «τελειώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι, εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν και μακριά από εμένα αυτές οι λογικές. Ήταν λογικές διχαστικές, ήταν λογικές που τροφοδότησαν με δηλητήριο την πολιτική ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε αυτή τη λογική του διχασμού με πολύ μεγάλη συνέπεια. Δεν θέλω να τελειώσω κανέναν. Σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα εφόσον οι πολίτες με εμπιστευθούν θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν το ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μου επιτρέπεται να κάνω καμία διάκριση. Αυτό το οποίο σας λέω είναι ότι οι πολιτικές μας ατζέντες είναι τόσο διαφορετικές. Η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική που με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας σε κανένα απολύτως επίπεδο», διεμήνυσε.

Ερωτηθείς αν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριάνος και Γιώργος Αμυράς, απάντησε: «Θα το δούμε. Δεν έχουν προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα αξιολογήσουμε. Πάρα πολλά στελέχη τα οποία προήλθαν από το Ποτάμι έχουν ήδη προσχωρήσει στα ψηφοδέλτιά μας. Αλλά  ξέρετε εάν ένα Κόμμα μπορεί πραγματικά να εκφράζει τις απόψεις του, να έχει δυναμική στην κοινωνία, να έχει ένα πολιτικό αποτύπωμα ευκρινές και ευδιάκριτο φαντάζομαι ότι δεν έχει πρόβλημα να κρατήσει τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Δηλαδή δεν σηκώνεται να φύγει κάποιος από ένα Κόμμα εάν θεωρεί ότι δεν έχει ουσιαστικό λόγο  αυτό που κάνει».

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: