Μητσοτάκης: Η υπόθεση της Novartis παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Μαρμάρι της Εύβοιας όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι η υπόθεση της Novartis παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης.

«Εμένα με ενδιαφέρει να ενώσω, και όχι να διχάσω τους Έλληνες… Και στο τοξικό περιβάλλον που ζούμε έχουμε να αμυνθούμε σε μια ιστορία που παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ, απαντώντας σε επισήμανση μέλους του Συλλόγου Γυναικών του χωριού, πρόσθεσε ότι «οι νέοι μας συνεχίζουν να φεύγουν έξω και πρέπει να δούμε παράλληλα και τι θα κάνουμε για το μέλλον της χώρας».

«Κάνω περιοδείες, ακριβώς για να μπορώ να μιλώ με τον κόσμο, για να ακούω τους προβληματισμούς του. Και ευτυχώς έχω τη δυνατότητα να κινούμαι, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι είναι κλειδωμένοι στα γραφεία τους. Αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ανεξαρτήτως του τι έγινε στο παρελθόν -ευθύνες μπορεί να επιμερίζει κανείς όπως ο ίδιος νομίζει- αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι το πώς θα πάμε μπροστά. Η χώρα βγαίνει από μια κρίση βαθιά λαβωμένη. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Δεν μπορεί να φέρει θέσεις απασχόλησης. Δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμένα με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες μιλώντας για το μέλλον, παρά να τους διχάσω μιλώντας για το παρελθόν. Και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη. Δυστυχώς, σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον, έχουμε την υποχρέωση ως παράταξη από την μία να αμυνθούμε απέναντι σε σκευωρίες και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης, αλλά από την άλλη να μιλήσουμε και για το μέλλον. Κυρίως για τη νεότερη γενιά. Και κυρίως για αυτούς οι οποίοι σήμερα, βλέποντας όλο αυτό το τοξικό κλίμα, γυρίζουν το βλέμμα μακριά από την πολιτική και κάποιοι επιλέγουν να φύγουν και από την πατρίδα μας. Άρα, καλή και απαραίτητη η αυτοκριτική για το παρελθόν. Χρήσιμη και για εμάς για να γίνουμε καλύτεροι. Όμως, το διακύβευμα δεν είναι αυτό πια», υπογράμμισε ακόμα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: