Μητσοτάκης: Η Αττική κάθεται πάνω σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα

Το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε πως «η Αττική κάθεται πάνω σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα».

Όπως σημείωσε, «το τελευταίο κύτταρο της Φυλής γεμίζει με ανησυχητικούς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δραματικές καταστάσεις. Αυτή είναι η κατάσταση διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής το 2019», είπε και τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες «για το τι δεν έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια και για έργα που δεν προχώρησαν, ενώ είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στη σωστή επεξεργασία των απορριμμάτων».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η ανακύκλωση είναι σε χαμηλά επίπεδα και δεν είναι η ώρα απόδοσης των ευθυνών, αλλά, όπως είπε, «είναι ευθύνη των πολιτών όταν προσέλθουν στην κάλπη».

«Δική μας ευθύνη είναι να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με περισσότερη ανακύκλωση στην πηγή, περισσότερα κίνητρα στους Δήμους για να ενθαρρύνουν τους πολίτες, σύγχρονη διαχείριση των υπολειμμάτων, γιατί πάντα θα υπάρχουν υπολείμματα», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει πολύ γρήγορα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να μην επιτρέψουμε άλλο να παρουσιάζει η χώρα μας αυτή την άθλια, θλιβερή εικόνα στο μέτωπο της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, και τον αρμόδιο τομεάρχη, Κ. Σκρέκα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: