Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Επίσημη θέση μας η γραμμή που χαράχτηκε στο Βουκουρέστι

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του ενώπιον των τομεαρχών της παράταξης, αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και επέλεξε να την κάνει εν κρυπτώ».

Μάλιστα, αναφερόμενος στη στάση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σημείωσε πως προσπαθεί «να κρατηθεί στην καρέκλα του».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η χώρα έχει εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή και αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. «Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου», πρόσθεσε.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση. Είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε για να κρατήσουν τις καρέκλες της εξουσίας. Όπως λέει κι ο ελληνικός λαός δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «το 2018 είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Καλώ όλες και όλους να συμπορευτούν μαζί μας ώστε να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να έρθει στα πράγματα μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής. Αυτό αποτελεί πλέον πατριωτικό καθήκον».

«Η νέα χρονιά έχει δύο δισ. επιπλέον μέτρα, 900 εκ. νέους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, μειώσεις στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης, επέκταση των πλειστηριασμών, από εκείνους που έλεγαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Και έχει μετά το θράσος ο κ. Τσίπρας να λέει ότι η αξιολόγηση έκλεισε δίχως ένα ευρώ νέα μέτρα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έχει μαυρίσει τις επόμενες χρονιές, αυτή είναι η καθαρή ή αυτοδύναμη έξοδος. Η έξοδος από τα προγράμματα σημαίνει ότι η χώρα θα μπορεί να δανείζεται με λογικά επιτόκια από τις αγορές. Αυτό απαιτεί ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που μόνο η ΝΔ μπορεί να υλοποιήσει. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με υπερφοροκλόγηση, μεταρρύθμιση στην Παιδεία δεν μπορεί να υπάρξει με λογικές Γαβρόγλου… Το «φύλλο πορείας» της χώρας είναι γραμμένο και ψηφισμένο και προκαλεί θλίψη και ντροπή. Την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι συντάξεις κόβονται άλλο ένα 18%. Την 1η Ιανουαρίου του 2020 μειώνεται και το αφορολόγητο. Αυτή είναι η περίφημη «καθαρή έξοδος», κατέληξε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: