Μητσοτάκης: Εγώ δε θα πω ποτέ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα»

Η Συμφωνία των Πρεσπών ανατρέπει μία πάγια εθνική στρατηγική, καθώς εδώ και 140 χρόνια η Ελλάδα ποτέ δεν επέτρεψε να μονοπωλήσει κάποιος τρίτος τον όρο Μακεδονία και δεν αναγνώρισε ποτέ διακριτή μακεδονική εθνότητα, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

«Σας διέψευσαν, όμως, και τα πρακτικά της Σύσκεψης Αρχηγών των Σκοπίων που διέρρευσαν. Εκεί οι ίδιοι οι Σκοπιανοί ομολογούσαν ότι ανέκαθεν η Ελλάδα δεν αναγνώριζε “μακεδονική” γλώσσα», πρόσθεσε και επεσήμανε πως το ίδιο ισχύει και με το ΝΑΤΟ, επικαλούμενος επίσημο έγγραφό του από το 2000.

«Πιο καθαρός ορισμός έθνους δεν έχει υπάρξει. Και στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, συγκροτούν και κάτι νέο, απαράδεκτο: Μια ταυτότητα “μακεδονική”, που με την δική σας υπογραφή και σφραγίδα δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Και η οποία δεν αποκαλείται καν “βορειομακεδονική”, ώστε να συνδέεται -έστω και τυπικά- με το νέο όνομα της γειτονικής χώρας. Η συμφωνία, λοιπόν, αναγνωρίζει στους πολίτες αυτούς το δικαίωμα να προσδιορίζονται -επίσημα και νομικά- πλέον ως “Μακεδόνες” -κι έτσι θα αναγράφονται και στα διαβατήριά τους”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως ο ίδιος δεν θα πει ποτέ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα».

«Περιμένω να το πείτε εσείς κ. Τσίπρα. Και περιμένω τον κ. Αποστολάκη να καλωσορίζει και τον μακεδονικό στρατό στην Ελλάδα όταν θα κάνει κοινά γuμνάσια με τον ελληνικό στρατό. Αυτά έχετε υπογράψει», σχολίασε.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: