Μητσοτάκης: Ευτυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα συνέβαινε εάν εν μέσω πανδημίας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση

Αμιγώς σε μια σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα ανάλωσε τον μεγαλύτερο τμήμα του χρόνου της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τα οικονομικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» οι πολίτες το αγκάλιασαν, το αντελήφθησαν και το υπηρέτησαν.

«Ακούγοντας την τοποθέτηση όμως του κ. Τσίπρα θεωρώ ότι θα του ταίριαζε το «Μένουμε ίδιοι και απαράλλακτοι». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει ότι η χώρα πέτυχε κάτι που ξέφευγε από τα συνηθισμένα και το γεγονός ότι τους τελευταίους δύο μήνες έγιναν πράγματα που αν μη τι άλλο στην Ελλάδα είναι ασυνήθιστα. Με τη συμπεριφορά σας κύριε Τσίπρα, δεν μικραίνετε εμένα και την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα. Θα περίμενα μεγαλύτερη γενναιότητα στην αναγνώριση όσων πέτυχε η χώρα».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «δεν ήταν αυτονόητο ότι τολμήσαμε πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κλείσουμε σχολεία και καταστήματα. Οικοδομήσαμε ένα ενιαίο μήνυμα που κοινωνήσαμε στους πολίτες.

Σε 48 ώρες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έφτιαξε μια εφαρμογή με sms για να μπορούν να επικοινωνούν τους λόγους που επικαλούνται για να βγαίνουν από το σπίτι.

Έγιναν τεράστια ψηφιακά άλματα. Αποδίδω πρώτος τα εύσημα στον ελληνικό λαό αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι η αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση ήταν προδιαγεγραμμένη. Στην κοινωνία λέγεται ψιθυριστά και όχι μόνο. «τι θα γινόταν αν…» (σ.σ. εννοεί εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία). Ευτυχώς δεν θα το μάθουμε ποτέ».

Πολιτική

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: