Μητσοτάκης: Δυστυχώς, πολλές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί

Αφορμώμενος από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε με εργαζόμενες γυναίκες σε επιχείρηση παραγωγής συσκευασιών στα Άνω Λιόσια, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «δυστυχώς, πολλές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες προκειμένου να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους και έδωσε έμφαση στους τρόπους με τους οποίους θα καταστεί εφικτό οι γυναίκες που έχουν ή σκέπτονται να κάνουν παιδιά, να μπορούν παράλληλα να εργάζονται.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τις εργαζόμενες γυναίκες να μπορούν να κάνουν οικογένεια και γι’ αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσουμε εύκολη πρόσβαση για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς», υπογράμμισε, ενώ μία από τις εργαζόμενες που είναι τρίτεκνη μητέρα παρατήρησε ότι «το πρόγραμμα στα δημόσια σχολεία δεν βοηθάει τις μητέρες, καθώς το 9 με 5 είναι για πολλές γυναίκες απαγορευτικό για να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις τους».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των παιδικών σταθμών λειτουργούν, δυστυχώς, με ωράριο που δεν επιτρέπει εύκολα στις γυναίκες να συνδυάσουν την εργασία τους με την οικογένεια και επισήμανε ότι «είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ποσοστό εργαζόμενων γυναικών είναι πολύ χαμηλό στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ». Σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύτηκε για την πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς, αξιοποιώντας τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: