Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα στήριξης κατά της πανδημίας που φτάνουν τα 24. δισ. ευρώ.

Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για σχεδόν 500.000 δικαιούχους

«Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές στα ταμεία σε 24 δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν πρόλαβαν να ωφεληθούν από παρατάσεις τελευταίων μηνών. Για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. Συμβολικό για την ημέρα το νομοσχέδιο οποίο ψηφίζεται σήμερα», ανέφερε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα κατά της πανδημίας φτάνει τα 24 δισ. το 2020

«100.000 νέες θέσεις εργασίας επιδοτούνται ακόμα και μέσα στην κρίση. Σήμερα εργοδότες και εργαζόμενοι ανακουφίζονται με ακόμα μία σοβαρή μείωση των εισφορών. Η απασχόληση και η υγεία της οικονομίας συνδέονται άμεσα με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Συνολικά το πρόγραμμά μας κατά της πανδημίας φτάνει τα 24 δισ. το 2020 και σε αυτά έχουν προϋπολογιστεί να προστεθούν ακόμα 7,5 δισ. το 2021 αν χρειαστούν. Τα ποσά αυτά είναι περίπου όσα η χώρα θα εισπράξει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα: ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθεί επίδομα και δώρο Χριστουγέννων

 

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: