Μητσοτάκης: Αυτό που ζούμε σήμερα είναι εφιάλτης

«Λέγατε ότι θα βάλετε τέλος στη λιτότητα και θα σκίσετε τα μνημόνια. Και σήμερα υπογράφετε τα μνημόνια δυο — δυο και με τα δύο χέρια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, ενώ τονίσε πως «κλείνει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παγιδεύει τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική». «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

 

Ακόμη, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έφερε «τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση», σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μέτρα που ψηφίζονται, ύψους 4,9 δισ., είναι 9,5 φορές περισσότερα από το «mail Χαρδούβελη».

«Έχετε καταντήσει να είστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρώπη. Ξέρετε καλά ότι τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ και τα μέτρα θα τα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση», σημείωσε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «το χειρότερο είναι πως τα αντίμετρα, αν εφαρμόζονταν, δεν αφορούν καν αυτούς που πλήττονται από τα μέτρα».

«Αν δεν μπορείτε να επιστρέψετε 865 εκατ. με φετινό στόχο πλεονάσματος 1,75%, πώς θα επιστρέψετε 3,6 δισ. με στόχο πλεονάσματος 3,5%;», διερωτήθηκε τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση να ψηφίσει τα μέτρα.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει το ίδιο που έπραξε και το 2015, όταν παραιτήθηκε και έδωσε τον λόγο στον ελληνικό λαό, προτρέποντας τον πρωθυπουργό να «βγείτε μια βόλτα έξω από το Μαξίμου, να δούμε αν μπορείτε να κυκλοφορήσετε πέρα από τις κλούβες».

 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ λέγοντας πως «κάνατε ότι μπορούσατε για να διαλύσετε ΜΜΕ που δεν συνθηκολόγησαν, ενώ η ΕΡΤ έχει γίνει ΥΕΝΕΔ» και έκανε λόγο για σύστημα εκβιασμών και απειλών σε βάρος πολιτικών αντιπάλων.

«Από τη στιγμή που ένας αριστερός γίνεται εξουσιομανής αμοραλιστής δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια για το τι θα κάνει για να παραμείνει στην εξουσία» ανέφερε, δανειζόμενος σχετική αποστροφή από δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη.

«Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες» μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται», υπογράμμισε ακόμα, ενώ κατέληξε λέγοντας: «ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα βυθμισμένοι στον κυνισμό, το τέταρτο μνημόνιο είναι αποκλειστική σας ευθύνη, μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, μνημόνιο Τσίπρα Καμμένου».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: