Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια για σωματική άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε

Να προσέλθουν στην Εκκλησία, δηλώνοντας άλλο λόγο μετακίνησης στη βεβαίωση που τους επιτρέπει να βγουν από το σπίτι, κάλεσε τους πιστούς Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που παραθέτει η ιστοσελίδα Corfupress, ακούγεται ο Μητροπολίτης που εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που πήρε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι βεβαιώσεις περιλαμβάνουν την έξοδο για προσωπική άσκηση, «ακόμη και τα σκυλάκια τους να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε απόφαση να μπορούν οι άνθρωποι να έρχονται στην εκκλησία, να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και αίματος του Κυρίου μας».

Για τον λόγο αυτό προτρέπει τους Χριστιανούς να βγουν από το σπίτι με βεβαίωση που θα δηλώνει άλλο λόγο δικαιολογημένης μετακίνησης, να επισκεφθούν την εκκλησία και να κοινωνήσουν.

«Βγάλτε μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι “εξέρχομαι για την σωματική μου άσκηση” και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε να πάρετε ελπίδα», αναφέρει.

«Προσευχηθείτε αδελφοί έτσι ώστε να αλλάξουν και οι καταστάσεις αυτής της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς», σημειώνει ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος από τον άμβωνα της εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Ο Μητροπολίτης Λεμεσού άλλαξε την ώρα του εσπερινού, για να προλάβουν οι κάτοικοι

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: