Μητέρα της 24χρονης που είχε κορονοϊό και μπήκε στο πλοίο για Σαντορίνη: «Αμφιβάλλω αν υπάρχει ο ιός»

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως μια 24χρονη, η οποία ενώ εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό, αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο για τη Σαντορίνη. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τις εξελίξεις με τον ιό στην Ελλάδα και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η περίπτωσή της είναι απλά ένα παράδειγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, για να συνεχίσει: «Έχουμε πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα. Και αυτή είναι η δική μας η δουλειά.

Είμαι ευγνώμων σαν πολίτης, σαν άνθρωπος σαν οικογενειάρχης στην προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός. Αν στηλιτεύουμε κάτι, είναι κάποιες τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, κάνει μια θυσία με επιμονή και υπομονή».

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν οι εξυπνάκηδες, με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν τέτοιες συμπεριφορές. Ακόμη και τα οικονομικά/κοινωνικά τους χαρακτηριστικά είναι συγκεκριμένα. Δεν είναι ώρα, όμως, να σταθούμε σε αυτό και ούτε να δαιμονοποιήσουμε οτιδήποτε. Αφορούν την ελάχιστη πλειοψηφία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μητέρα της 24χρονης βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Επιφυλάσσομαι εάν ισχύει, αλλά τουλάχιστον αυτό μου μεταφέρθηκε έγκυρα. Η απάντηση σε αυτούς είναι η δική μας συμπεριφορά, παρά τις αρρυθμίες που υπάρχουν χρόνια στο σύστημα. Έχουμε τον έλεγχο και σας το λέω δεδομένα».

Μητέρα 24χρονης: Αμφιβάλλω αν υπάρχει ο ιός

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ εκπομπής του Mega, η 24χρονη νεφροπαθής έμαθε ότι το τεστ που έκανε βγήκε θετικό την ώρα που ταξίδευε με τρένο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Οι Αρχές της έδωσαν οδηγία να επισκεφθεί το Αττικό Νοσοκομείο, αλλά εκείνη δεν την ακολούθησε.

Έμεινε για ένα βράδυ στην Αθήνα και το επόμενο πρωί μπήκε στο πλοίο της γραμμής για να πάει στη Σαντορίνη να κάνει διακοπές μαζί με τον φίλο της. Μετά την ενημέρωση των Αρχών του νησιού δεν της επετράπη να κατέβει και σε ειδική καμπίνα ταξίδεψε πίσω στον Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά την περίμενε ασθενοφόρο και μαζί με έναν ακόμα άτομα που τη συνόδευε του μετέφερε σε νοσοκομείο αναφοράς.

Η μητέρα της 24χρονης κοπέλας μίλησε στο κανάλι, λέγοντας: «Μπορεί να είναι 24 χρονών αλλά το παιδί, επειδή πέρασε πολλά ήταν πολύ σκασμένο, ήθελε να φύγει ρε παιδί μου. Τώρα το έκανε, δεν αλλάζει. Θα υποστούμε τις συνέπειες, αλλά θέλω να μου πουν πότε είπαν στο παιδί όταν φτάσει στην Αθήνα να πάει κατευθείαν στο Αττικό».

«Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, καθοδόν στο τρένο ενημερώθηκε ότι το τεστ είναι θετικό, μέχρι εκεί, ούτε να μείνει στην Αθήνα, ούτε να πάει στο Αττικό, τίποτα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Δεν είχε συμπτώματα, δεν είχε πυρετό, της έβαζαν θερμόμετρο κάθε πέντε λεπτά».

«Τους πήραν με ασθενοφόρο, το είχαν έξω στα παγκάκια, έχω την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ, γιατί το Ιπποκράτειο είναι γνωστό ότι έχουν κάνει πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα», είπε στη συνέχεια η μητέρα της 24χρονης. Και συνέχισε: «Είναι σε ένα θάλαμο μόνο του. Το παλικάρι του έκαναν τεστ σήμερα».

«Έφτασε στο Αττικό 4 παρά 10. Μίλησα με μία νοσηλεύτρια η κλινική εικόνα του παιδιού είναι καλή, είναι απύρετη, θα της έκαναν καρδιογράφημα και αιματολογικές εξετάσεις και θα έμπαινε στην αιμοκάθαρση. Μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει ο θεράπων γιατρός για να ζητήσει ένα ιστορικό», τόνισε.

«Από αγανάκτηση. Από 8,5 ετών το παιδί ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία. Δεν έχει πάει ποτέ του πουθενά, και από αμέλεια… θα υποστούμε τις συνέπειες. Έγινε και δεν αλλάζει η κατάσταση», ανέφερε στη συνέχεια.

«Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορονοϊός. Χωρίς συμπτώματα, δεν καταλαβαίνω πως βγήκε θετικό το τεστ. Το πρώτο λάθος έγινε από το Ιπποκράτειο. Έβαλαν το παιδί για αιμοκάθαρση πριν 3 μήνες, γιατί δεν του έκαναν τεστ κορονοϊού πρώτα;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος.

«Γιατί στο λιμάνι του Πειραιά δεν της έκαναν τεστ κορονοϊού;», επέμεινε. «Απαιτώ να γίνει επανάληψη του τεστ στην κόρη μου. Της είπαν απλώς ότι είναι θετική, δεν της είπαν τίποτα άλλο. Δεν πήρε οδηγίες», επισήμανε καταληκτικά.

Η θέση του δημάρχου Θήρας

Για το θέμα με την 24χρονη αναφέρθηκε και ο Αντώνης Σιγάλας, δήμαρχος Θήρας, ο οποίος μέσω της ίδιας εκπομπής του Mega επισήμανε πως επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Σαντορίνης και αιτήθηκε αιμοκάθαρση. ούσα νεφροπαθής.

«Το νοσοκομείο της εξηγεί ότι μπορεί να το κάνει όμως απαιτείται τεστ κορονοϊού, αρνητικό, 48 ώρες πριν», ήταν τα λόγια του.

Αφού η 24χρονη πήγε και έκανε το τεστ, «το νοσοκομείο (Σαντορίνης) επικοινωνεί με το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και ζητά να μάθει αν το τεστ ήταν αρνητικό ή θετικό».

Αφού το νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι το τεστ βγήκε θετικό, «αμέσως επικοινωνεί με τη νεφροπαθή και τη ρωτάει πού είναι».

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: