Μητέρα νόμιζε πως το παιδί της τσιμπήθηκε από έντομο! Πάγωσε μόλις οι γιατροί της είπαν πως το δάγκωσε μια…

Ευτυχώς που αυτή η μητέρα, ενήργησε πολύ γρήγορα, όταν η κόρη της ανέπτυξε υψηλό πυρετό μετά από αυτό το σπάνιο δάγκωμα.

Όλοι μας έχουμε ακούσει, για την αράχνη με την ονομασία “Μαύρη Χήρα” και επίσης γνωρίζουμε ότι το δηλητηριώδες δάγκωμά της είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον άνθρωπο.

Hταν η 5χρονη κόρη της Kailyn έβγαλε μια μελανιά ακριβώς πίσω από το γόνατό της, η μητέρα της, Kristine Donovan, σκέφτηκε ότι ίσως τη δάγκωσε κάποιο έντομο καθώς η μικρή έπαιζε στην αυλή.

«Ποτέ δεν ένιωσε ότι την δάγκωσε κάτι,» δήλωσε η Kristine στο CBS Boston. «Ίσως να τη δάγκωσε πάνω απ’ το τζιν, δεν ξέρω.»

Στο σχολείο, η Kailyn ανέβασε υψηλό πυρετό και οι γονείς της ενημερώθηκαν άμεσα για την κατάστασή της. Πήγαν από ‘κει και πήραν το κορίτσι στον παιδίατρό τους, ο οποίος τους είπε να μεταφέρουν την Kailyn αμέσως στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί στο Memorial Hospital UMass διαπίστωσαν ότι ήταν ένα δάγκωμα από Μαύρη Χήρα.

Το δηλητήριο αυτής της αράχνης καταστρέφει τη σάρκα γύρω από το δάγκωμα, γι’ αυτό το δέρμα του κοριτσιού σ’ εκείνο το σημείο γινόταν όλο και πιο μαύρο.

Ευτυχώς, η Kaylen ανέκτησε γρήγορα τις δυνάμεις της, αν και κούτσαινε στην αρχή.

Αυτές οι αράχνες έχουν συνήθως σκούρο καφέ ή μαύρο γυαλιστερό χρώμα, και μια κόκκινη ή πορτοκαλί κλεψύδρα στο κάτω μέρος της κοιλιάς τους. Το σώμα τους κυμαίνεται από 3 έως 10 mm σε μέγεθος, ενώ σε ορισμένες θηλυκές μπορεί να φτάσει και τα 13 mm σε μήκος. Οι Μαύρες Χήρες βρίσκονται σε σκοτεινά μέρη, συνήθως κάτω από τραπέζια και σε τρύπες στο έδαφος.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε το σώμα του παιδιού σας μετά από το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους.

Οποιοδήποτε χτύπημα ή δάγκωμα θα πρέπει να παρακολουθείται, και αν το παιδί σας ανεβάσει πυρετό, έχει κράμπες, εφίδρωση ή δυσκολία στην κίνηση, τότε θα πρέπει να το πάτε αμέσως στο νοσοκομείο…

Πηγή: diaforetiko.gr, fraptime.eu

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: