Μηταράκης: «Όλες οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας θα κλείσουν εντός του 2020»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε, σήμερα, με τον Δήμαρχο Παιονίας, κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη, παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Κιλκίς, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και τον δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη στο πλαίσιο της περιοδείας του σε δομές της Β. Ελλάδας.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε επίσκεψη στην δομή φιλοξενίας Πολυκάστρου Νέας Καβάλας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση εφαρμόζει μια διαφορετική πολιτική σε σχέση με όσα βιώσαμε το 2015. Βάλαμε 2 στόχους. Την ουσιαστική μείωση των μεταναστευτικών ροών και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης, στις τοπικές κοινωνίες».

Σχετικά με την μείωση των ροών κατά 90% ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι “αυτό μας επιτρέπει να αποσυμφορήσουμε όχι μόνο τις δομές των νησιών, στις οποίες η αποσυμφόρηση έχει φτάσει το 35%, αλλά να αρχίσουμε και να κλείνουμε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Χτες κλείσαμε άλλα 6 ξενοδοχεία που χρησιμοποιούμε για το μεταναστευτικό και δημιουργούμε και κενές θέσεις σε υφιστάμενες δομές».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «λειτουργούσαν 67 ξενοδοχεία στην Ελλάδα για τις ανάγκες των μεταναστευτικών ροών, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 49. Οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας, επίσης COVID-19, συνέβαλαν τα μέγιστα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων. Όλα θα κλείσουν εντός του 2020. Από την άλλη εβδομάδα, ξεκινάμε τη διαδικασία τερματισμού λειτουργίας της ξενοδοχειακής δομής φιλοξενίας στις Μουριές Κιλκίς, για να ολοκληρώσουμε εντός χρονοδιαγράμματος την πλήρη αποχώρηση των αιτούντων άσυλο από αυτό».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο αίτημα να μην κατασκευαστούν μόνιμες κατοικίες στην δομή της Νέας Καβάλας, αλλά να μπουν προσωρινές κατασκευές και διευκρίνισε ότι «όλες οι δομές είναι προσωρινές. Δεν υπάρχουν μόνιμες δομές για το μεταναστευτικό» και πρόσθεσε ότι «το θέμα των αποζημιώσεων νομοθετήθηκε από αυτήν την κυβέρνηση το 2020. Διαχειριζόμαστε τώρα τα αιτήματα των δήμων, καθώς και το ταμείο αλληλεγγύης το οποίο θα χρηματοδοτείται με 25 εκ. κάθε χρόνο για να στηρίζει έργα στις περιοχές οι οποίες σήκωσαν το βάρος του μεταναστευτικού».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνεχίσει την περιοδεία του στις δομές της Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Κάτω Μηλιάς. Αύριο, ο κ. Μηταράκης θα βρεθεί στις δομές στο Βαγιοχώρι, στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας και στα Λαγκαδίκια.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: