Μηταράκης: Αν δοθούν αναδρομικά αυτό θα γίνει το 2020, όχι το 2019

Απολύτως δεδομένο, λογικό και αυτονόητο είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως δήλωσε μιλώντας για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο Νότης Μηταράκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι δημοσιεύτηκαν «πέντε αποφάσεις από το ΣτΕ, οι οποίες έχουν ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου» και εξήγησε ότι «κανείς δεν είναι απολύτως σίγουρος για την τελική εικόνα σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά», αφού δεν έχουν καθαρογραφεί οι αποφάσεις.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποπληρώσει αναδρομικά με τρόπο που θα αμφισβητήσει τη σταθερότητα του ασφαλιστικού» επανέλαβε ο υφυπουργός και ξεκαθάρισε: «Αν δοθούν αναδρομικά, θα είναι από το 2020, δε θα δοθούν το 2019».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, έκανε σαφές ότι, «έχουμε μπει σε νέα εποχή, πιο θετική, έχουμε ξεπεράσει την εποχή των μειώσεων».

«Κανείς δεν έχει να ανησυχήσει για τίποτα από τις αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό, μιλάμε πλέον για θετικές αλλαγές» είπε ενώ αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε ότι «στόχος μέσα στο 2019 να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον ασφαλιστικό νόμο».

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις και το σενάριο συμμετοχής ιδιωτών στο επικουρικό ταμείο, σημείωσε πως «δεν έχουμε καταθέσει την πρόταση για τις επικουρικές, ασκήσεις επί χάρτου δεν βοηθάνε σε τίποτα».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: