Μηταφίδης: Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, υπάρχει κρίση και σύγκρουση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, υπάρχει κρίση και σύγκρουση.

«Δεν έχει σχέση η 21η Απριλίου με ό,τι γίνεται σήμερα στη Βενεζουέλα. Νεκρό είχαμε και εμείς το 2008, ένα παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό», υπογράμμισε ακόμα, αναφερόμενος στους οκτώ νεκρούς κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις.

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση γιατί γίνονται άθλιοι συσχετισμοί, να κατηγορούμαι επειδή υπερασπίστηκα τις επιτυχίες της μπολεβαριανής επανάστασης είχα αναφερθεί σε στοιχεία του ΟΗΕ», τόνισε ο κ. Μηταφίδης, σχολιάζοντας την τοποθέτησή του στη Βουλή για τη Βενεζουέλα, όταν και την είχε παρουσιάσει ως ένα υγιές κράτος.

«Είμαι αντίθετος σε κάθε αντιδημοκρατική πρακτική και καταστολή του λαού, ωστόσο εκείνοι που επιχειρούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο δεν θα μπορούσαν να δρέψουν δημοκρατικές δάφνες», σημείωσε ακόμα, προσθέτοντας πως «προφανώς δεν είναι μια δημοκρατία δυτικού τύπου».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: