Μισό δις μίζες το μήνα μόνο απο μια υπογραφή και απο εναν "περιφερειακό" ταμία του συστήματος Ακη!

Μισό δις μίζες το μήνα μόνο απο μια υπογραφή και απο εναν "περιφερειακό" ταμία του συστήματος Ακη!

Ο εξάδελφος του Ακη Τσοχταζόπουλου Νίκος Ζήγρας, μιλάει για την δική του εμπλοκή στο σαφάρι «μαύρου χρήματος και μιζών» του υπερυπουργού του ΠΑΣΟΚ – και παρ’ολιγον πρωθυπουργου- για εναν πολύ απλό,βαθύτατα ανθρώπινο λόγο. Είναι μια εξομολόγηση πριν παραδώσει το πνεύμα του στο θεό. Θέλει την «εσωτερική του λύτρωση».Γιατί το 1999 ηταν να πεθάνει και τον βοήθησε ο Ακης (ως…υπερυπουργός τότε) να…ζήσει. Και αφού έζησε και του χρωστούσε τη…ζωή του, τον μετέτρεψε σε «κουβαλητή βαλιτσών και τσαντών μαύρου χρήματος»(μια απλή εξυπηρέτηση…μεταφορέα έκανε).Τον έσωσε για να τον…χρησιμοποιήσει στα βρώμικα του. Οταν ΜΟΝΟ απο μια παραγγελία οπλικών συστημάτων και ΜΟΝΟ απο εναν «ταμία» του ο Ακης έπαιρνε 150.000 δολ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ φανταστείτε για τι χορό δις μιλάμε «μαύρου χρήματος»(αφορολόγητου).Κάθε υπογραφή του Ακη ήταν «καντάρια ».Και βασικοί του ταμίες ήταν ο Σμπώκος(που κάθεται μαζί του στο εδώλιο) και ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ που «τα πήραν» και εξαφανίσθηκαν κάνοντας «ψιλοκομμένο τουμπεκί».Ο Ζήγρας απλά μετέφερε κάποιες «περιφερειακές σακούλες με ». Και ο Ακης μάλλον ήταν…ερασιτέχνης μπροστά στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ και τους ΚΛΕΦΤΕΣ που απολαμβάνουν τα κλεψιμεϊκα απο την πολυθρόνα του σπιτιού τους ή είναι ακόμη στη βουλή και μας…σώζουν. Για να παρει το διαζύγιο του απο την γερμανίδα γυναίκα του την Γκούντρουν πήρε 500.000 δολ προκαταβολή μίζας απο μια παραγγελία υποβρυχίων και της τα έδωσε…μέσω Ζήγρα(η μίζα ήταν 2,8 εκ.ελβετικά φράγκα).Αλλοι ειχαν τις τράπεζες για…πορτοφόλι και άλλοι τις…μίζες απο τις υπογραφές τους. Ο λογαριασμός στα υποζύγια, στον ελληνικό λαό.
Ιδού τι λέει το ρεπορτάζ της Ε.Κόλλια απο το ΒΗΜΑ: ««Όλοι γνώριζαν ότι τα ήταν του Άκη. Μόνο που δεν ήξεραν την προέλευσή τους». Ο Νικόλαος Ζήγρας στην – επεισοδιακή – απολογία του, εξαπέλυσε πυρά κατά του εξαδέλφου του, Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι «είχε φθάσει στο σημείο να του παραδίδει 100.000-150.000 ευρώ την εβδομάδα» αλλά και δηλώνοντας «μεγάλη ντροπή» για τη σχέση του με τον πρώην υπουργό.

Ο κατηγορούμενος αντέκρουσε τα περί δικού του παραμάγαζου, δηλώνοντας ότι «αν ήμουν πρωταγωνιστής, αν είχα όλα αυτά τα χρήματα, θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανείς», ενώ έδειξε τον Τσοχατζόπουλο, ως «φυσικό και ηθικό αυτουργό», «παραλήπτη όλων των χρημάτων» από τα εξοπλιστικά των Tor – Μ1 (Antey, Drumilan) σε συνεργία με τους Ντίνο Μιχαηλίδη, Βλάση Καμπούρογλου (βρέθηκε δολοφονημένος στην Τζακάρτα), Φουάντ Αλ Ζαγιάτ Φουαντ και «όπως μου αναφέρθηκε» Γιάννη Σμπώκο.

Ο Ζήγρας στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στο πόσο των 32 εκατ. ελβετικών φράγκων που έφυγαν από τον λογαριασμό του – καταζητούμενου – Αλ Ζαγιάτ.

Ο ίδιος έθιξε και την υπόθεση των υποβρυχίων, ισχυριζόμενος ότι ο Γιάννης Μπέλτσιος κατέθεσε 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, σε δύο λογαριασμούς στην Ελβετία, με τελικό αποδεκτή τον Τσοχατζόπουλο.

Πρόεδρος: «Πως συνδέετε την υπόθεση αυτή με τα υποβρύχια;».

Ζήγρας: «Μου το είπε ο Ακης, είναι από πρόγραμμα υποβρυχίων. Απλά, πολύ απλά».

Η απολογία πήρε εξομολογητική χροιά όταν ο Νικόλαος Ζήγρας προσπάθησε να δώσει μια ερμηνεία της στάσης που τηρεί.

«Πολλοί αναρωτιούνται ποιο ήταν το για μένα», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο , μεγαλύτερη αμοιβή από τη βοήθεια που μου προσέφερε στο θέμα της υγείας μου (φθινόπωρο του 1999 εκδηλώθηκε το πρόβλημα). Αλλιώς, δεν θα ζούσα. Η παραπλάνηση, όμως, το ψέμα, η εξαπάτηση, είναι μεγαλύτερα από τα προαναφερθέντα οφέλη» – σσ: ο Ζήγρας ισχυρίζεται ότι ο Τσοχατζόπουλος του είχε αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων από τον Μιχαηλίδη, μιλώντας του για Άραβες επενδυτές.

Τα καρφωμένα και οι απειλές

Στην πυκνή απολογία του, ο Νικόλαος Ζήγρας είπε μεταξύ άλλων:

- Για τον Ντίνο Μηχαηλίδη (για τον οποίο η δικάσιμος στην είναι σε εξέλιξη, ως προς την έκδοσή του): «μου έδωσε τη βαλίτσα με τα 80 εκατ. δρχ., στο ξενοδοχείο Hilton, το 1998. Με είχε στείλει ο Ακης, συνοδεία του προσωπικού φρουρού του, Απόστολου Κασιμάτη. Την παρέλαβα να την πήγα στην Κομνά Τράκα».

Και ανέφερε ακόμη: «Έχω ζητήσει κατ” αντιπαράσταση εξέταση με τον Μιχαηλίδη».

«Τσοχατζόπουλος και Μιχαηλίδης συναντώνται αργά το βράδυ, στο γραφειο του πρώην υπουργού, αλλά και στην Ομήρου 8. Ύστερα από κάθε συνάντηση, ο Μιχαηλίδης έχει επαφή με τον Καμπούρογλου και αυτός να τον Σμπώκο».

«Ο Μιχαηλίδης μαζί με τον Καμπούρογλου, πίεζαν τον Άκη να υπογράψει την οψιόν για τα αντιπυραυλικά συστήματα, για την είσπραξη των υπολοίπων από τα αντισταθμιστικά».

«Η μεταξύ τους σχέση είχε επεκταθεί και στην υπόθεση των S300 και τη μετεγκατάστασή τους στην ».

Για Γιάννη Σμπώκο: «είχε κατ” ιδίαν επαφή με τον Τσοχατζόπουλο, οι συναντήσεις τους γίνονταν αργά το βράδυ στην Κομνά Τράκα».

«Ο Σμπώκος είχε δεχθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία επένδυσε μέσω του πεθερού του στο χρηματιστήριο».

Στο σημείο αυτό, ο Ζήγρας επεκτάθηκε: «όλοι γνώριζαν τα πάντα. Και οι γυναίκες του γνώριζαν τα πάντα, τα έβλεπαν, τα αισθάνονταν…», για να δεχθεί την περιπαικτική ερώτηση του προέδρου «οι γυναίκες του; πόσες γυναίκες είχε;».

Για την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου: «Προτού βγει το διαζύγιο του Τσοχατζόπουλου, της παρέδωσα (μου τα έδωσε ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, υιός) 400.000 δολάρια στο Hilton της Γενεύης. Τα έβαλε σε θυρίδα, παρουσία της αδελφής της. Ο Άκης περίμενε στο ξενοδοχείο Savoy, σε κοντινή απόσταση για να βεβαιωθεί για την παράδοση. Η Γκούντρουν δεν έχει δουλέψει πουθενά».

Ο Ζήγρας «κάρφωσε» και άλλους από τους συγκατηγορούμενούς του, με χαρακτηριστική περίπτωση τον Αστέριο Οικονομίδη, που του καταλόγισε ότι γνώριζε και είχε προσωπική σχέση με τον Τσοχατζόπουλο, παρά τα όσα λέει σήμερα, ενώ κατήγγειλε ότι έχουν δεχθεί απειλές οι δύο κόρες του στη και επίθεση ο συνήγορός του το ίδιο βράδυ της απολογίας του στον ανακριτή…

«Ο Άκης, ο Οικονομίδης, η Λαμπροπούλου, η Αρετή, λένε ξαφνικά ότι είμαι ο μοναδικός ένοχος και με χαρακτηρίζουν ρουφιάνο», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Ξέχασαν κάποιοι ότι ήλθαν στο κελί μου μία ημέρα πριν από την απολογία μου».

«Ο Άκης με παρακάλεσε να μην μπλέξω κανέναν. Ο Οικονομίδης μου υποσχέθηκε «θα σε βοηθήσω»», υποστήριξε ο Ζήγρας. Είπε ωστόσο και ότι δεν είχε καμία οικονομική συναλλαγή με τους εξής εκ των συγκατηγορουμένων του: Νικόλαο Γεωργουλάκη, Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, Βίκυ Σταμάτη (σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου), Παναγιώτη Σταμάτη, Γεώργιο Κωνσταντάτο, Γιώργο Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και Παντελή Ζαχαριάδη.

Η ανάγνωση της απολογίας

Την αντίδραση της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ζήγρας επέλεξε να διαβάσει την απολογία του. Η απολογία έγινε τελικά κατ” αυτόν τον τρόπο, μετά κόπων και βασάνων, καθώς ο Ζήγρας δυσκολευόταν να διαβάσει, αλλά και δεν ακούει καλά, δεχόμενος συχνά παρεμβάσεις από τους δικαστές που είτε δεν καταλάβαιναν τι έλεγε και άλλοτε δεν προλάβαιναν να κρατήσουν τις δικές τους σημειώσεις.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος άκουσε πάντως ψύχραιμα όσα του καταλόγισε ο εξάδελφός του, χαμογελώντας πολλές φορές και σχολιάζοντας προς τους συνηγόρους του «τι λέει;», «ιστορίες…».  Επέστρεψε μάλιστα στην αίθουσα ύστερα από μικρή απουσία, αφότου ο πρόεδρος τον αναζήτησε: «που είναι ο πρώτος κατηγορούμενος; Να έλθει εδώ, να αντικρούσει, να αντιδράσει»!

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: