Μήπως είσαι single επειδή απαντάς αμέσως στα μηνύματά του; Τι λένε οι ειδικοί

Απεχθάνομαι τα παιχνίδια και ειλικρινά, όταν μου αρέσει πολύ κάποιος, θα το δείξω χωρίς να το παίξω… δύσκολη και να εξαφανίζομαι για ώρες ή – ακόμα χειρότερα – μέρες.  Γι” αυτό όταν είμαι ερωτευμένη με κάποιον και ανταλλάσσουμε μηνύματα, απαντάω κατευθείαν και δεν έχω την υπομονή να περιμένω – ούτε και θέλω βασικά! 

Ωστόσο, τώρα τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως αυτή η συνήθεια είναι τελικά ο λόγος που είμαι ακόμα single… Μήπως, τελικά, με το να απαντάμε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στο αγόρι που μας αρέσει, τον κάνει να χάσει το ενδιαφέρον του για εμάς και να ξενερώσει κατά κάποιον τρόπο;

Σίγουρα ούτε το άλλο άκρο είναι καλό, δηλαδή να απαντάμε τις επόμενη μέρα και να εξαφανιζόμαστε (θυμάσαι για το ghosting που λέγαμε;). Όμως, τελικά, πόση ώρα θα «πρέπει» να περιμένουμε πριν απαντήσουμε σε κάποιον που μας ενδιαφέρει, αλλά δε θέλουμε κιόλας να φανούμε… απελπισμένες στα μάτια του;

Μέσα σε πόση ώρα «πρέπει» να απαντήσεις;

Εγώ σίγουρα δεν είμαι η κατάλληλη για να δώσω απάντηση σε αυτό το αιώνιο ερώτημα, όμως σύμφωνα με την ειδικό σχέσεων Jess Carbino«στην αρχική φάση μιας σχέσης, ο χρόνος απαντήσεων στα μηνύματα θεωρείται σημαντικό στοιχείο για να καταλάβουμε πόσο ενδιαφέρεται ο άλλος» και σίγουρα είναι κάτι που και οι δύο πλευρές… αναλύουμε με τις ώρες.

Δεν υπάρχει προφανώς καμία μαγική φόρμουλα για το πόσο σύντομα θα πρέπει να απαντήσουμε σε κάποιον, επομένως όλα είναι θέμα ισορροπίας και προσωπικής προτίμησης. Σύμφωνα με την Carbino, όταν μιλάς με κάποιον μέσω ενός dating app, καλό θα είναι να απαντάς στο μήνυμά του εντός 24 ωρών, αλλά όταν ανταλλάσσεις μηνύματα μέσω iMessages ή atsApp, «οι προσδοκίες σχετικά με τη συχνότητα και την ανταπόκριση αυξάνονται».

Σύμφωνα με την ίδια, τα 15-20 λεπτά είναι ο ιδανικός χρόνος για να απαντήσεις και τα 30 δευτερόλεπτα είναι απαγορευτικά, ειδικά αν μόλις άρχισες να μιλάς μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: