Μήνυση κατά Καμμένου – Κουρουμπλή από πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού

Ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε. α. Παναγιώτης Σταμάτης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για παράβαση καθήκοντος.

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Σταμάτης, εξαιτίας της αδράνειας των δύο υπουργών τα τελευταία χρόνια, δεν έχει εκδοθεί ακόμα το οικείο Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου οι απόστρατοι — μεταξύ άλλων — του Πολεμικού Ναυτικού να μπορούν να εργαστούν στο Εμπορικό Ναυτικό μετά τη συνταξιοδότησή τους. Ο πλωτάρχης ζητεί, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος, να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απόστρατοι μόνιμοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, της Ακτοφυλακής, κ.λπ. αποκτούν αυτοδικαίως αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας (δίπλωμα ή πτυχίο Εμπορικού Ναυτικού), υπό την προϋπόθεση ότι δεν κατέστησαν απόστρατοι λόγω επαγγελματικής ανικανότητας. Μάλιστα, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει διατυπώσει την άποψη ότι η ελληνική νομοθεσία παρέχει το δικαίωμα σε απόστρατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού κ.λπ., να αποκτούν αυτοδίκαια αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: