Μήνυση Ερντογάν κατά ελληνικής εφημερίδας για το πρωτοσέλιδό της (εικόνες)

Οι δικηγόροι του Τούρκου Προέδρου καταθέτουν μήνυση κατά των επικεφαλής της ελληνικής εφημερίδας για το «προσβλητικό πρωτοσέλιδο» σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν

Μήνυση κατά ελληνικής εφημερίδας για προσβλητικό πρωτοσέλιδο κατέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Οι δικηγόροι του Τούρκου προέδρου καταθέτουν μήνυση εναντίον εκείνων που είναι υπεύθυνοι για την ελληνική εφημερίδα, οι οποίοι έχουν ποταπό τίτλο για τον Ερντογάν» αναφέρει το πρακτορείο σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» προκάλεσε αναστάτωση, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να καλεί τον Έλληνα πρέσβη. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε το δημοσίευμα “άθλιο”.

Σημειώνεται πως ο ιστότοπος της ελληνικής εφημερίδας φάνηκε να έχει παραβιαστεί μετά το επίμαχο πρωτοσέλιδο. Το Σάββατο το πρωί η αρχική σελίδα του dimokratianews.gr αντικαταστάθηκε από τουρκικό μήνυμα που έγραφε:

«Οι Τούρκοι είναι εδώ, πού είσαι;»

Να αναφέρουμε ότι το ζήτημα σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας στο Twitter:

«Η ελευθερία λόγου και η ανεξαρτησία του Τύπου προστατεύονται από τους Έλληνες και από το Σύνταγμά μας. Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί την ευθύνη για τον σεβασμό ενός ξένου ηγέτη. Η προσβλητική γλώσσα είναι αντίθετη με τις αξίες μας και μπορεί να καταδικαστεί μόνο από την κυβέρνηση».

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» χωρίς να την κατονομάζει, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: